Így emlékszik vissza Michael Schumacher síbalesetére az őt megmentő orvos

Forrás: AFP/Torsten Blackwood -
síbaleset kóma Forma-1 Michael Schumacher baleset kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pontosan 5 éve annak, hogy Michael Schumacher súlyos síbalesetet szenvedett. Az őt megmentő egyik orvos most azt mondja, a pilóta szerencsés volt, hogy egyáltalán túlélte az esetet.

2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet Michael Schumacher. Pontosan 5 évvel az eset után Stephane Bozon, a mentésben részt vevő orvos elárulta, mi is történt azon az ominózus napon. A Daily Star azt írja, amint értesítették őket a balesetről, azonnal mentőhelikoptert küldtek a helyszínre.

Először azt a hírt kaptuk, hogy nagyon nehéz lesz a helyet megközelíteni és óvatosan elszállítani őt, a baleset ugyanis a lejtőhöz nagyon közel történt. Azt viszont az első pillanatban tudtuk, hogy a helyzet nagyon súlyos. Michael Schumacher szerencsésnek mondhatja magát, hogy túlélte."

A szakember elárulta, helikopterrel percek alatt odaértek a balesethez.

A helyszínen viszont nagyon nehezen lehet megoldani az ellátását, ezért először a legközelebbi kórházba mentünk, ahol stabilizálták az állapotát, ezután szállítottuk át Grenoble-be."

Michael Schumacher pontosan 5 éve szenvedett balesetet Forrás: AFP/Torsten Blackwood

Bozon elmesélte azt is, hogy a következő nap újra ellátogatott a helyszínre, és megnézte azt a sziklát, amelybe beütötte a fejét a pilóta, amikor elesett.

A baj az volt, hogy nem sokkal előtte esett egy kis hó, amely pont belepte a sziklát. Egyszerűen nem láthatta, hogy ott van. Azt azonban meg kell említeni, hogy ez pár méterrel a pályán kívül volt, ahova már csak a saját felelősségére mehet az ember. A pálya karbantartója nem hibázott."

Schumacher az eset után egy hónapig mesterséges kómában volt, azóta svájci otthonában ápolják. Az állapotáról szinte semmit sem tudni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.