Károly herceg úgy él Erdélyben, mint bármelyik falubeli

Forrás: Getty Images/2019 WPA Pool/Wpa Pool -
Zalánpatak Erdély Románia pálinka Károly herceg vendégház Kamilla hercegné
A természetet és a helyiek közvetlenségét élvezi az erdélyi Zalánpatakon Károly herceg, amikor oda látogat. A falusiak szerint nagyon barátságos, és úgy sétálgat a településen, mint bárki más. 

Minden tavasz végén meglátogatja Erdélyt Károly herceg immár húsz éve. Távoli rokonát, Kálnoky Tibor grófot és annak családját is meglátogatja Miklósváron. A brit trónörökös saját vendégházat is fenntart Zalánpatakon. A Borsnak most a helyiek meséltek arról, milyen a walesi herceg, amikor lehetősége van arra, hogy pihenjen egy kicsit távol a sajtótól.

Legutóbb a Donald Trumppal való találkozás előtt töltött el egy napot Zalánpatakon. Kamilla hercegné nélkül érkezett barátok és biztonsági emberek társaságában.

Károly herceg imád a természet közelében lenni, távol a sajtótól Forrás: Getty Images/2019 WPA Pool/Wpa Pool

"Ilyenkor, amikor a faluban jár gyalog, akkor úgy viselkedik, mint akárki más. Ezek neki nagyon ritka pillanatok, nincsen sajtó, felhajtás körülötte. Egyszerűen sétálhat egy faluban, az emberek ülnek a padon, üdvözlik mint falustársat. Tanult egy pár szót magyarul. Jó napot kívánok! Jó délutánt! Jó estét! Köszönöm! Kérem! szavakat ismeri. A legjobban a falu körül szeret járni a réteken" – mesélte a lapnak Kálnoky Tibor gróf. Most van a vadvirágok szezonja, Károly herceget ez is ámulatba ejti. Már meg is kérte rokonát, hogy küldjön neki fotókat arról, hogyan változnak a színek.

Név szerint ismeri a személyzetét, keresi a helyiek társaságát, kedvenc ételei közé tartozik a sárgaborsó-krémleves, a nem túl csípős nyúlpaprikás és a székelykáposzta.

A Bors munkatársai Erzsi nénivel és Misi bácsival is találkoztak, akik szintén ismerik a herceget. "Jóravaló, derék ember a herceg. Sosem felejtem el, ahogy pálinkázott velem. Örök emlék ez számunkra" – mondta Misi bácsi, aki fotót is mutatott a pillanatról. Ha a herceg a faluban van, ő köménymagos pálinkával kínálja, felesége pedig fánkkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.