Szülői engedéllyel meztelenkedett gyerekkorában Keira Knightley

Forrás: Getty Images/Julien M. Hekimian -
James Righton Oscar-díj Csavard be, mint Beckham Keira Knightley Oscar-jelölés David Beckham Star Wars A Karib-tenger kalózai Natalie Portman születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudtad, hogy egy hiba miatt lett ez a neve? Hogy már tizenöt évesen meztelen jelenetet forgatott? Hogy mi miatt vannak oda érte a vak filmrajongók? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, akkor olvasd végig cikkünket, amiből sok más érdekességet is megtudhatsz a 35. születésnapját ünneplő Keira Knightley-ról.

1.

Igazi művészcsaládba született, az édesapja Will Knightley színész, az édesanyja Sharman Macdonald, aki színésznőként kezdte a karrierjét, de később drámaíró és forgatókönyvíró lett belőle. Ő írta A szerelem határai című film forgatókönyvét is, amiben Keira játszotta a főszerepet.

2.

Már gyerekként a kamerák elé állt, az első szerepét mindössze hétévesen játszotta egy tévéfilm egyik jelenetében, ahol a kislányok Lady Diana és Károly herceg esküvőjét nézve jönnek rá az apjuk hűtlenségére.

3.

A szülei eredetileg Kiera névre akarták keresztelni Kira Ivanovna jégtáncosnő után. Az édesanyja azonban felcserélt két betűt a születési anyakönyv kitöltésekor, így született meg az egyedi Keira keresztnév.

4.

Diszlexiában szenved, ami végigkísérte az iskolai éveit, sok nehézséget okozva. A családjával együtt azonban sikeresen vették az akadályokat, és Keira kiváló tanuló volt, patinás angol egyetemre is járt, mielőtt abbahagyta volna azt a színészi karrierje miatt.

5.

Van egy fóbiája, retteg a fogorvosoktól. Nem csak annyira, mint az átlagemberek többsége, hanem betegesen.

6.

Előfordult, hogy az anyja sem ismert rá. Mégpedig a karrierje kezdeti szakaszának egyik legfontosabb szerepét hozó filmben, a Star Wars I. – Baljós árnyak forgatásán keverte őt össze a mama Natalie Portman-nel. Persze ez is volt a cél, hiszen az Amidala hercegnőt játszó Natalie Portman hasonmását kellett játszania, aki a film történetében is megtéveszti a látogatókat.

7.

Mindössze tizenöt éves volt, amikor az első topless filmes jelenetét forgatta A gödör című filmben. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, a szüleinek alá kellett írniuk egy beleegyezési nyilatkozatot, továbbá senki nem tartózkodhatott a felvételkor a díszletben a legszükségesebb munkatársakon kívül.

8.

Párhuzamosan készült az érettségire (amit végül színjelesre hozott), és forgatta a Csavard be, mint Beckham című filmet, ami hatalmas siker lett Nagy-Britanniában illetve világszerte is, és elhozta számára az áttörést.

9.

Szupersztárrá A Karib-tenger kalózai-széria tette, amiről kis híján lemaradt. Amikor zajlott a szereplőválogatás, közlekedési dugóba keveredett Londonban, és úgy kellett kikönyörögni, hogy az eredeti időpontja helyett meghallgassák őt is a nap végén.

10.

Sosem nézi meg magát a filmjeiben a díszbemutatók után, és egyetlen filmjét sem tartja otthon semmilyen lejátszható formában. Ez olyan mókás helyzeteket eredményezhet, mint hogy soha nem fogja teljes egészében látni A Karib-tenger kalózai: A világ végén című filmjét, ugyanis annak díszbemutatóján a kimerültségtől elaludt.

Keira Knightley sosem nézi meg magát a filmjeiben a díszbemutatók után Forrás: Getty Images/Julien M. Hekimian

11.

Mindössze húszéves volt, amikor először Oscar-díjra jelölték a Büszkeség és balítélet női főszerepéért, ezzel pedig minden idők ötödik legfiatalabb jelöltje lett a kategóriában. Később a Kódjátszma mellékszerepéért ismét jelölést kapott, de egyik alkalommal sem ő lett a végső győztes.

12.

Csak néhány évvel ezelőtt árulta el egy interjúban, hogy huszonkét éves korában, a hirtelen jött hírnév nyomása alatt idegösszeroppanást kapott. Három hónapig el sem hagyta a házat, és hipnózisterápia segítségével tudta elérni, hogy elmúljanak a pánikrohamai.

13.

2007-ben beperelte a Daily Mail újságot, amiért egy bikinis fotóját használták fel egy anoreaxiás lány haláláról szóló cikkükhöz. A kártérítés összegét egy étkezési zavarok ellen küzdő alapítványnak ajánlotta fel.

14.

2011 óta él párkapcsolatban a Klaxons zenekar frontemberével, James Rightonnal. 2013 óta házasok is, és két gyermekük született.

Keira Knightley férjével, James Rightonnal Forrás: Getty Images/Pascal Le Segretain

15.

Minden idők második legszexibb hangjának választották meg (Sean Connery mögött) a brit Vakok Intézete szavazásán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.