Kiderült: Titkos tárgyalásokon vett részt Michael Schumacher: így is alakulhatott volna az élete

pilóta F1 Michael Schumacher tárgyalás titkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Mercedes korábbi motorsportfőnöke, Norbert Haug hatalmas titokról rántotta le a leplet Michael Schumacherrel kapcsolatban.

A német autóversenyző legenda, Michael Schumacher 10 éven keresztül, 1996-tól 2006-ig gazdagította az olasz Ferrari F1-istállóját, amellyel öt világbajnoki címet is bezsebelt.

Nemrég azonban kiderült, hogy Schumachert akkoriban majdnem elcsábította a rivális istálló, kicsin múlott, hogy 1998 végén nem hagyta ott Ferrarit, hogy a McLarenhez csapatát erősítse.

A Mercedes akkori motorsportfőnöke, Norbert Haug egy F1-es podcastben elmondta: hosszú ideig próbálta meggyőzni Schumachert, hogy jó helye lesz náluk.

Michael Schumacher élete másképp is alakulhatott volna Forrás: Origo

"Konkurensek voltunk, de a versenypályán kívül mindig jó kapcsolatot ápoltunk. Mindig viccelődtem vele, hogy egy napon együtt kell dolgoznunk. 1998-ban voltak is titkos tárgyalásaink, de akkor ez végül nem jött össze"

- mondta Haug, aki aztán végül később meggyőzte a német világklasszist.

A 2006 végén visszavonult hétszeres világbajnok végül 2010-ben szegődött az immár önálló csapattal induló Mercedes pilótájának - írja a Metropol.

"Akkoriban még csak egy kis, épülőfélben lévő csapatunk volt. Akár egy topmenedzser, Michael sokat segített abban, hogy lehetségessé váljanak a későbbi sikereink"

- nyilatkozta Haug.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.