A Magyar Úszó Szövetség elnöke megszólalt Hosszú Katinka visszavonulásáról: ez fog történni

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek -
Magyar Úszó Szövetség visszavonulás Hosszú Katinka Wladár Sándor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiszivárgott, hogy Hosszú Katinka a visszavonulását készül bejelenteni. Az ügyben most megszólalt a Magyar Úszó Szövetség elnölke, Wladár Sándor.

A napokban szivárgott ki a hír, hogy Hosszú Katinka a visszavonulásának bejelentésére készül: a 33 éves háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónő, Hosszú Katinka az augusztusi Európa-bajnokság után befejezi pályafutását.

A Hosszú Katinka befejezheti profi pályafutását Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A Magyar Úszó Szövetség nem cáfolta az értesülést, sőt, hozzátették, hogy Hosszú Katinka "nagy bejelentésre készül", de azt nem árulták el, hogy ez mit takar. Most Wladár SÁndor is megszólalt az ügyben, szerinte elképzelhető, hogy az úszónő a 2024-es olimpián már nem áll rajthoz, ugyanakkor úgy véli, meg kell adni Katinkának a lehetőséget arra, hogy bármire is készül, azt ő maga jelenthesse be.

Wladár Sándor megszólalt Hosszú Katinkáról Forrás: Koncz Márton

"Adjuk meg bajnoknőnek a lehetőséget, hogy ha bejelentésre készül, azt ő tehesse meg, amire valószínűleg hamarosan sor kerül" - mondta az elnök a Mandinernek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.