Orosz-ukrán háború: Leonardo DiCaprio 10 millió dollárral támogatja Ukrajnát

Forrás: NurPhoto via AFP/Image Press Agency/NurPhoto/Image Press Agency -
Ukrajna Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború Leonardo DiCaprio
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Oscar-díjas világsztár, Leonardo DiCaprio köztudottan gyakran jótékonykodik, így várható volt, hogy tenni fog valamit az oroszok által megtámadott Ukrajnáért is.

Leonardo DiCaprio személyesen is érintett a háborúban, ugyanis nagymamája, Helene Indenbirken 1915-ben született Ukrajna egyik legnagyobb városában, Odesszában.

Forrás: NurPhoto via AFP/Image Press Agency/NurPhoto/Image Press Agency

A színész jó kapcsolatot ápolt a 2008-ban elhunyt idős asszonnyal. DiCaprio a nagymamáját rendszeresen magával vitte a filmbemutatóira, és az ország támogatására felajánlott hatalmas összeggel Helene emlékét is szerette volna ápolni. A Nemzetközi Visegrádi Alap jelentette be, hogy a filmsztár 10 millió dollárt adományozott Ukrajnának- írja a Daily Mail.

A szintén ukrán származású színésznő, Mila Kunis nemcsak adománnyal támogatja a menekülteket, de a követőit is arra bíztatja, hogy segítsenek ők is.

A háborúval kapcsolatos cikkeinket itt tudod elolvasni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.