Ostobának és kövérnek gondolta Terence Hill későbbi jóbarátját, Bud Spencert

Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Paloma Films / Reteitalia/Paloma Films / Reteitalia -
Bud Spencer western Terence Hill sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A spagettiwestern egyik sztárja elsőre nem gondolta volna, hogy legjobb barátok lesznek Bud Spencerrel. 

Az 1939. március 29-én Velencében, Mario Girotti néven született sztár az Isten megbocsát, én nem! című film után változtatott nevet, nem önszántából. 20 név közül kellett kiválasztania a legjobban tetszőt, a Terence Hill név mellett annak egyszerűsége miatt döntött, illetve azért, mert német származású édesanyja, Hildegard Thieme nevének is ugyanazok a kezdőbetűi.

Terence Hill a Lucky Luke-ban, 1991-ben Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Paloma Films / Reteitalia/Paloma Films / Reteitalia

Carlo Pedersolival, azaz Bud Spencerrel is ebben a filmben játszottak először együtt.

A 83 éves Terrence Hill és Bud Spencer ismeretsége korábbra datálódik, hiszen mindketten a Lazio csapatának színeiben úsztak, ám 10 év korkülönbség volt közöttük Spencer javára, ezért nem igazán barátkoztak egymással.

Amikor első közös filmjük előtt találkoztak, Hill előítéletekkel kezelte későbbi barátját:

„Amikor bemutatták nekem Carlo Pedersolit, hogy ő lesz a partnerem, alig akartam hinni a szememnek. Azt gondoltam: mit akar ez az amatőr hájpacni, biztosan két mondatot nem tud elmondani értelmesen"

– írta életrajzában Terence Hill, aki akkor még nem tudhatta, hogy kettejük között életre szóló barátság alakul majd ki, és ők lesznek a westernfilmek legikonikusabb párosa.

Az olasz westernhős karrierje szerencsésen alalult, számos sikerfilmben szerepelt, mindenki nagy kedvence, ám a magánéletét tragédia árnyékolja be: két fia közül az örökbefogadott gyermeke, Ross 1990-ben, 16 évesen autóbalesetben elhunyt. A színész ezt követően sokáig depresszióval küzdött - írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.