Hoppá! 8 év börtön várhat Shakirára

Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Jason Merritt/Term -
Shakira börtön adócsalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy spanyol ügyész nyolc év börtönbüntetést kér Shakira kolumbiai szupersztárra egy 14,5 millió eurós adócsalási ügy miatt - olvasható egy pénteken nyilvánosságra került ügyészségi dokumentumban.

Az énekesnő, akinek világszerte több mint 80 millió lemeze kelt el, a hét elején elutasította a barcelonai ügyész megegyezési ajánlatát az ügy lezárására.

Shakirát azzal vádolják, hogy 2012 és 2014 között nem fizetett adót, ugyanakkor a sztár azt állítja, hogy abban az időszakban nem élt Spanyolországban. Mint hangoztatta, csak 2015-ben költözött Barcelonába.

Az ügyészség szerint azonban Shakira 2012 és 2014 között rendes tartózkodási hellyel rendelkezett Spanyolországban, 2012 májusában vett egy házat Barcelonában, ahol a családjával élt, ott született 2013-ban első fia is az élettársától.

Shakira Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Jason Merritt/Term

Az ügyész nyolc év börtönbüntetést és több mint 23 millió eurós (9 milliárd forintos) bírságot kért, amennyiben bűnösnek találják az énekesnőt. A tárgyalás időpontját még nem tűzték ki.

Shakira jogi képviselői szerdai nyilatkozatukban közölték, hogy a sztár "teljesen biztos az ártatlanságában", és hogy "jogai megsértésének" tartja az ügyet.

A 45 éves énekesnő leszögezte, hogy megfizette azt a 17,2 millió eurót (6,9 milliárd forintot), amellyel a spanyol adóhivatal szerint tartozott, és állítása szerint nincs tartozása az adóhatósággal szemben.

Shakira és élettársa, az FC Barcelona védője, Gerard Piqué júniusban jelentették be, hogy különválnak. A 45 éves Shakira és a 35 éves Piqué 2011 óta élt együtt, és két fiuk született.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.