Kigyulladt Meghan Markle kisfiának hálószobája: nem volt füstjelző a helyiségben

Dél-Afrika Meghan Markle tűz Archie Harrison Mountbatten-Windsor Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kis híján tűzvész áldozata lett Harry és Meghan elsőszülött kisfia, mikor a gyermek szobájában elhelyezett fűtőtest miatt lángra kapott a kiságy.

A majdnem tragédiával végződő, ijesztő eseményről maga Meghan Markle számolt be a nemrég indult podcastjében, az Archetypesban. A hercegi pár nem sokkal azelőtt, hogy kiléptek volna a királyi családból és az Egyesült Államokba költöztek volna, részt vettek egy dél-afrikai turnén. A több országot érintő út célja a kapcsolatok ápolása és a korona népszerűsítése volt.

A turné idején alig pár hónapos volt Archie, Harry és Meghan kisfia, aki a most megjelent podcastben elhangzottak szerint csodával határos módon játszotta ki a halált. A kisfiúra egy dadus vigyázott, míg szülei egy hivatalos eseményen tették tiszteletüket. A dada levitte magával a gyermeket, hogy magukhoz vegyenek egy kis harapnivalót, amikor az emeleti szobában felcsaptak a lángok.

Forrás: AFP/Angela Weiss

A Guardian cikke szerint a szobában elhelyezett fűtőtest kapott lángra, a tűz pedig átterjedt Archie kiságyára is. A helyiségben nem volt füstérzékelő, így - ha a baba is ott fekszik -, hatalmas tragédia történhetett volna. A tűzre a dada akkor lett figyelmes, amikor megérezte a füstöt.

Meghan éppen beszédet mondott egy rendezvényen, amikor értesült a tűzről. Teljesen bepánikolt, de miután biztonságba helyezték a csöppséget, folytatniuk kellett a körutat, annak ellenére, hogy a hercegi pár le szerette volna mondani a soron következő fogadást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.