Két hétig volt kómában Matthew Perry - a Jóbarátok sztárja kis híján belehalt alkohol- és drogfüggőségébe

gyógyszerfüggő Friends Reunion Jóbarátok alkoholizmus Matthew Perry Friends önéletrajzi könyv drogfüggőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Barátok közt 53 éves sztárja, aki Chandler Bing megformálásával rengeteg rajongót gyűjtött a Jóbarátok című sorozat éveiben, szívszorító, mégis humoros életrajzi könyvet írt Barátok, szerelmek és a nagy szörnyűség címmel, amelyben részletesen mesél többek között a függőségeiről és az azokkal való küzdelméről is.

Perry azzal indítja memoárját, hogy néhány évvel ezelőtt, 49 évesen majdnem meghalt.

A színész orvosaival együtt hetekig küzdött az életéért, miután vastagbele kiszakadt a rengeteg elfogyasztott opioidtól. Két hetet kómában, öt hónapot kórházban töltött, és kilenc hónapig kolosztómiás zsákot kellett használnia, azaz a vastagbelét kivezették a hasfalára.

Matthew Perry Forrás: Instagram, Matthew Perry

"Amikor először bekerültem a kórházba, az orvosok azt mondták a családomnak, hogy 2 százalék esélyem van életben maradni" - emlékszik vissza Perry -"Egy ECMO gépnek nevezett dologra tettek fel, ami a szívedet és a tüdődet működteti. Ezt pedig "Üdvözlégy Máriának" hívják. És senki sem éli túl."

Neki sikerült, és mivel úgy érezte, elég hosszú ideje tiszta már ahhoz, hogy megossza a tapasztalatait és életének legféltettebb titkait a rajongókkal, megírta a könyvét, mellyel hamarosan turnéra is indul - írja a People magazin.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.