Nyakláncot viselt a fején Katalin hercegné - Fotó

tiara Katalin hercegné ékszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedd este rendezték meg a Diplomáciai Testület tagjainak idei ünnepi fogadását a Buckingham-palotában. Az eseményre többek közt III. Károly király és Kamilla királyné, valamint Vilmos herceg és Katalin hercegné is hivatalos volt.

Bár mindannyian csodásan festettek, a legtöbb tekintet mégis Katalinra szegeződött, aki egy vörös virágmintás estélyit és egyedi ékszerszettet viselt. Fülbevalói egykor II. Erzsébet gyűjteményét gazdagították, fejdísze pedig az anyakirálynő, Erzsébet nyakláncából lett csináltatva. A nyakéket a királyné a férjétől kapta ajándékba, azután lányára, Margit hercegnőre szállt, ezután alakították át tiarává.

A fejdísz nem először tűnt fel Katalinon, azonban elég rég láthattuk rajta: legutóbb 2015-ben vette fel, amikor a kínai elnök látogatott a királyi rezidenciára – írja az Index.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.