Bemutatták a trónra lépése óta készült első portrét III. Károlyról - a festmény egy közvetlen, melegszívű uralkodót ábrázol

Forrás: Wikimedia Commons/ White House/ Adam Schultz -
Windsor-ház olajfestmény portré festmény Alistair Bradford III. Károly brit uralkodóház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leleplezték a III. Károly királyról a trónra lépése óta készült első portrét. Nagy-Britannia uralkodója kék öltönyben, fehér ingben és rózsaszín nyakkendőben látható Alastair Barford művész festményén.

A beszámolók szerint egy karkötőt is visel, amelyet Domingo Peas amazóniai vezetőtől kapott, aki így fejezte ki elismerését III. Károly felé, őfelségének a fenntarthatóság melletti kiállásáért.

Barford művével kapcsolatban azt mondta, hogy egy közvetlenebb, lazább arcát szerette volna megmutatni a királynak. A portré elkészítésére a művésznek két hete volt, és azok alapján a vázlatok alapján festette meg az uralkodót, melyeket még februárban, a Buckingham-palotában tartott fogadáson készített Károlyról.

„Szerettem volna megragadni melegségét és érzékenységét, azt az empátiát, amely azokkal az emberekkel való interakciójában mutatkozott meg, akikkel találkozott" - mondta el Alistair Bradford az olajfestményről.

A művész 2015-ben II. Erzsébetet is lefestette - írja a brit Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.