Megkoszorúzta az Ismeretlen katona sírját Varsóban Vilmos herceg

Forrás: MTI/AP/Czarek Sokolowski -
Vilmos herceg katona Varsó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megkoszorúzta csütörtökön az Ismeretlen katona sírját Varsóban Vilmos herceg brit trónörökös, hogy lerója kegyeletét azok előtt a lengyelek előtt, akik a korábbi háborúk során életüket vesztették.

Vilmos walesi herceg, aki korábban maga is a brit királyi légierő helikopterpilótájaként szolgált, lengyelországi látogatásával Nagy-Britannia elismerését akarta kifejezni Varsónak az ukrán hadseregnek nyújtott támogatásáért, illetve az ukrajnai menekültek megsegítéséért.

Forrás: MTI/AP/Czarek Sokolowski

A brit trónörökös szerdán érkezett előre be nem jelentett látogatásra Lengyelországba, ahol brit alakulatokat keresett fel az ukrán határ közelében lévő Rzeszów egyik támaszpontján.
"Pusztán azért akartam személyesen eljönni ide, hogy megköszönjem mindazt, amit tesznek, vigyáznak mindannyiunk biztonságára és rajta tartják a szemüket azon, hogy mi történik" - mondta a katonák előtt a trónörökös.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.