Kiderült, mit küld Ferenc pápa III. Károly brit uralkodónak koronázási ajándékként

Forrás: MTI/AP/Gregorio Borgia -
ajándék Ferenc pápa koronázás III. Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Krisztus keresztjéből származó ereklyét küld Ferenc pápa a koronázása alkalmából III. Károly brit uralkodónak, aki egyben az anglikán egyház feje.

Az ereklyét beépítik abba a keresztbe, amely a koronázási menet élén halad majd május 6-án. A keresztet Andrew John walesi érsek szentelte fel szerdán, az országrész északi részén fekvő Llandudnóban, majd a walesi keresztet Londonba szállítják.

Krisztus keresztjéből származó ereklyét küld a pápa III Károly brit uralkodónak koronázási ajándékként Forrás: MTI/AP/Gregorio Borgia

A III. Károlynak küldött darabok Krisztus keresztjéből nagyjából 5-10 milliméter méretűek, és maguk is keresztet formálnak. Keresztalakú, ezüst ereklyetartóban, kvarckristály mögött helyezték el őket.
A koronázásnál használt walesi keresztet a szertartás után visszaviszik Walesbe, ahol a helyi anglikán és katolikus közösség fogja használni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.