Ebben a szörnyű betegségben vesztette életét Sandra Bullock szerelme, Bryan Randall

betegség Sandra Bullock Bryan Randall
Pár napja veszítette el Sandra Bullock élete szerelmét, akivel 7 éven át voltak együtt. Bryan Randall augusztus 5-én, 57 évesen távozott az élők sorából. Elhúzódó betegségével régóta együtt kellett élnie, ez pedig az úgynevezett amiotrófiás laterálszklerózis röviden (ALS).

Mi az amiotrófiás laterálszklerózis?

Az ALS az akaratlagosan mozgatható izmokat, illetve az agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek végzetes pusztulásával járó betegség.

A betegség következtében az izmok és az idegek elsorvadnak, a beteg lassan mozgásképtelenné válik, végül a légzőizmai is leállnak.

A betegség 1939-ben vált széles körben is ismertté, amikor a New York Yankees baseballcsapatának legendás játékosa, Lou Gehring feladta az ALS-betegséggel vívott harcot.

Az ALS előfordulása

Nagyjából világszerte 100 000 emberből átlagosan 5-en szenvednek az ALS-ben, az esetek előfordulásának gyakorisága sajnos egyre csak nő. Az ALS genetikailag öröklődhet, és nem válogat, bármilyen életszakaszban kialakulhat.

Nagy volt a szerelem

Bryan Randall fotós és Sandra Bullock 2015 januárjában találkozott először, amikor a színésznő felkérte őt, hogy az örökbefogadott fia, Louis születésnapi bulijáról készítsen képeket. A megismerkedésüket követő egy évben már nyilvánosan mutatkoztak, és láthatólag nagyon szerelmesek voltak egymásba, bár amennyire lehetett, igyekeztek elrejtőzni a nyilvánosság elől.

Sandra Bullock és Bryan Randall Forrás: NORTHFOTO/Copyright © 2017 BACKGRID, Inc./Gice

Bryan Randall betegségéről senki sem tudott a szűk családi kört leszámítva, mert a fotós külön megkért mindenkit, hogy erről hallgasson.

„Nagy szomorúsággal a szívünkben tudatjuk, hogy augusztus 5-én Bryan Randall békésen elhunyt, miután három évig harcolt az ALS-sel. Bryan úgy döntött, hogy titokban szeretné tartani a betegségét, ezt pedig mi tiszteletben tartottuk. Arra kérjük a sajtót, hogy engedjen minket nyugodtan gyászolni, és feldolgozni a feldolgozhatatlant, azt, hogy Bryant elvesztettük" – írta a Entertainment Tonightnak tett nyilatkozatában a gyászoló család.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.