Michael Schumacherről beszélt testvére: "Az a balszerencsés nap megváltoztatta a családunk életét"

Forrás: DPA/AFP/Oliver Multhaup -
síbaleset testvér Michael Schumacher Ralf Schumacher f1
Michael Schumacher 10 évvel ezelőtti síbalesete óta alig hallani állapotáról bármit is, mivel ezeket az információtat családja szigorúan elhallgatja. Öccse, Ralf Schumacher, most az évforduló kapcsán nyilatkozott a sajtónak.

Ralf Schumacher, - aki hét évvel fiatalabb fivérénél és hat F1-es nagydíjat nyert az évek során, - most nyilatkozott a DailyMail-nek. Elmondta, hogy bátyja talán soha nem épül fel teljesen sérüléséből, és a csúcstechnológiás orvosi kezelések ellenére "már semmi se olyan, mint régen".

Ralf és Michael Schumacher 1998-ban az F1 osztrák nagydíja előtti héten motorral járták be a pályát. Forrás: DPA/AFP/Oliver Multhaup

A baleset feldolgozására úgy emlékszik vissza: "Az élet néha igazságtalan. Az a nap rengeteg balszerencsét tartogatott. Ez a sors megváltoztatta a családunkat".

Ralf 14 évig volt házas Cora Schumacher egykori modellel és televíziós műsorvezetővel, akivel 2015 februárjában elváltak. 22 éves fiuk, David, a Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) versenysorozatban versenyez.

A legendás Formula 1-es pilóta és hétszeres világbajnok, Michael Schumacher 10 évvel ezelőtt, 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet Meribelben, mely során feje súlyosan sérült. Ezt követően többször műtötték és egy időre mesterséges kómába helyezték. A baleset óta a családján kívül senki nem tudja pontosan, mi van vele, állapotáról csak ritkán és szűkszavúan nyilatkoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.