A súlyos beteg Celine Dion teljesen váratlanul megjelent a Grammy-gálán - Videó

Celine Dion
Getty Images/bestof - Edward Berthelot
ováció merev ember szindróma meglepetés Grammy-gála Celine Dion
Az énekesnő hatalmas meglepetést okozott a Grammy-gála résztvevőinek, és tulajdonképpen az egész világnak. Celine Dion adta át az év albumáért járó díjat Taylor Swiftnek.

Vastapssal fogadták Celine Diont, amikor teljesen váratlanul megjelent a Grammy-gála színpadán, hogy átadja az év albumáért járó díjat Taylor Swiftnek. Az énekesnő két éve jelentette be, hogy SPF-szindrómával ("merev ember" szindrómával) küzd, ami miatt egy időre abba kell hagynia a koncertezést. Az 55 éves énekesnőt a fia, a 23 éves Rene-Charles Angélil kísérte fel a színpadra. 

"Köszönöm mindenkinek! Szeretlek benneteket, gyönyörűek vagytok! Teljes szívemből mondom, nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek" - mondta Dion az őt éltető közönségnek. "Azok, akiknek volt már szerencséjük részt venni a Grammy-díjátadón, soha nem vehetik természetesnek azt a hatalmas szeretetet és örömöt, amelyet a zene hoz az életünkbe és az emberek szerte a világon." 

Celine Dion 2022 decemberében jelentette be, hogy "merev ember" szindrómával küzd. Az SPS egy rendkívül ritka idegrendszeri rendellenesség, ami különösen megkeseríti a benne szenvedők életét. Ők ugyanis olyan ingerekre adnak idegrendszeri, és ezen keresztül izomválaszokat, amelyek mások számára természetesnek számítanak. Így például fény-, vagy zajhatásokra, érintésekre és a stresszre. Ezek hatására izomgörcsök indulnak el náluk, ezek rendszeres ismétlődése miatt pedig a végtagjaik és a törzsük teljesen megmerevedik. Ez az állapot hatással van az életminőségükre is: az SPS miatt nem szívesen mozdulnak ki otthonról, hiszen az izommerevség miatt bizonytalan a mozgásuk, és az idegen környezetben bármikor érheti őket olyan inger, ami újabb görcsöket indít el. Félnek a sérülésektől, az esésektől, amelyekben az a legszörnyűbb, hogy úgy kell átélniük: teljesen tudatában vannak mindennek, mégsem képesek ellene tenni semmit az izombénultságuk miatt. Az SPS-szindróma kétszer annyi nőt érint, mint férfit, a betegség pedig jellemzően középkorúak között jelentkezik, átlagosan 45 éves korban. 



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.