2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Harry herceg nagy csatát vesztett: hiába vitte bíróságra az ügyet, nincs igaza

Harry herceg
AFP -
Harry herceg Anglia biztonság bíróság
Harry herceg a bírósághoz fordult, mert úgy érezte, ő és családja nem részesülnek megfelelő bánásmódban akkor, amikor Angliában járnak. Nem adtak neki igazat, de nem adja fel.

Harry herceg úgy érzi, igazságtalanul bánnak vele és családjával azóta, mióta kiléptek a királyi családból, ezért a bírósághoz fordult: szeretné, ha ezek után is biztosítanák a védelmüket. Szerdán azonban Peter Lane bíró helybenhagyta az Egyesült Királyság kormányának, pontosabban a királyi és közszereplők védelmét ellátó végrehajtó bizottságnak (RAVEC) a biztonsági szintjének csökkentéséről szóló döntését. 

"A bíróság megállapította, hogy a 2020. február 28-i döntés meghozatala nem volt jogszerűtlen"

 - döntöttek. Harry herceg fellebbezni fog a döntés ellen.

"A herceg nem kedvezményes bánásmódot kér, hanem a RAVEC saját szabályainak tisztességes és törvényes alkalmazását, biztosítva, hogy a RAVEC saját írásos szabályzatának megfelelően ő ugyanolyan elbírálásban részesüljön, mint mások" - mondta egy jogi szóvivő a People-nek szerdán adott nyilatkozatában. Sussex hercege reméli, hogy a fellebbviteli bíróság igazat fog neki adni. Harry herceg korábban azt nyilatkozta, hogy ő és felesége, Meghan Markle úgy érezték, "kényszerítik" őket arra, hogy elhagyják a brit királyi családot és lemondjanak ott betöltött szerepeikről.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.