Harry herceg először beszélt apjánál tett látogatásáról: meglepő kijelentést tett

Harry herceg és Meghan Markle
Getty Images -
család Anglia rák III. Károly király Harry herceg
Harry azonnal repülőre ült, amikor megtudta, hogy apjánál rákot diagnosztizáltak. A herceg most először szólalt meg az utazásáról és azt is elmondta, a jövőben annyiszor látogatja meg a családját, ahányszor csak tudja.

Harry február 6-án egyedül utazott az Egyesült Királyságba, mindössze egy nappal azután, hogy a palota bejelentette, a 76 éves Károlynál rákot diagnosztizáltak. Mindössze 26 órát töltött hazájában, mielőtt visszatért volna feleségéhez, Meghan Markle-hez és két gyermekükhöz, Archie herceghez és Lilibet hercegnőhöz Kaliforniába. III. Károly király bejelentése óta Harry először beszélt nyilvánosan apja diagnózisáról és a nála tett látogatásáról a 2025-ös Invictus Games helyszínén tett látogatása során.

Harry herceg, Vilmos herceg
Harry herceg és Vilmos herceg nem találkoztak
Forrás: AFP

"Felpattantam egy repülőre, és amint tudtam, elmentem hozzá" - mondta a 39 éves sussexi herceg a Good Morning Americának. 

"Szeretem a családomat. Hálás vagyok azért, hogy felszállhattam egy repülőre, és meglátogathattam őt, és időt tölthettem vele".

 Harry arról is beszélt, hogy tervez még visszatérni szülőhazájába. "Vannak más tervezett utazásaim is, amelyek Nagy-Britannián keresztül vezetnek majd, vagy vissza Nagy-Britanniába, vagyis annyiszor látogatom meg a családomat, amennyiszer csak tudom" - idézi a herceget az In Touch.

Harry kapcsolata a családjával feszült, mióta ő és Meghan 2020 januárjában kiváltak a királyi családból, és Észak-Amerikába költöztek. A hónap eleji látogatása előtt Harry utoljára 2023 májusában történt megkoronázásakor látta Károlyt. Legutóbbi angliai útja során állítólag csak egy órát töltött az apjával, és egyáltalán nem találkozott bátyjával, Vilmos herceggel.

Harry herceg győzött: busás összeg üti a markát

A decemberben megítélt nagy összegű kártérítés után újabb jelentős összeget fizet a brit Mirror lapcsoport Harry hercegnek az évek óta húzódó telefonlehallgatási botrányt lezáró egyezség keretében. Harry 55 oldalas keresetet nyújtott be a lapok ellen, amelyekkel bizonyítja, hogy a Daily Mirror, a Sunday Mirror és a The People legalább ötven olyan cikket közölt, amelyeknek tartalma csakis bizalmas információkból születhetett, ugyanis az abban szereplő állítások nem voltak köztudomásúak. A részletekért kattints ide.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.