kártérítés lapkiadó Illegális per Harry herceg
Pont került Harry és a Mirror lapcsoport jogi hercehurcájának végére. A herceg nyert, a kiadó fizethet.

A decemberben megítélt nagy összegű kártérítés után újabb jelentős összeget fizet a brit Mirror lapcsoport Harry hercegnek az évek óta húzódó telefonlehallgatási botrányt lezáró egyezség keretében - írja a világsajtó nyomán a Bors

Harry 55 oldalas keresetet nyújtott be a lapok ellen, amelyekkel bizonyítja, hogy a Daily Mirror, a Sunday Mirror és a The People legalább ötven olyan cikket közölt, amelyeknek tartalma csakis bizalmas információkból születhetett, ugyanis az abban szereplő állítások nem voltak köztudomásúak. 

Megszületett a döntés, a bíróság 140 600 font (ez körülbelül 64 millió forintnak felel meg) kártérítést ítélt meg Harry hercegnek. Ezen felül a lapcsoportnak Harry teljes perköltségét is állnia kell, ami 400 ezer fontra (184 millió forintra) rúg. 

A kiadóvállalat egyébként korábban már bocsánatot kért a hercegtől és családjától. Bár a hangposta-lehallgatásra vonatkozó vádakat tagadták, azonban írásban „fenntartás nélkül" továbbá elismerték, hogy jogellenesen gyűjtöttek információt, így  a Harry által benyújtott jogi kereset "kártérítésre jogosít". Megígérték, hogy a részükről ilyen jellegű magatartás nem fordul elő a jövőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.