Zalatnay Sarolta: "Ha nincs havonta négy fellépésem, akkor nem tudok megélni"

színpad Zalatnay Sarolta megélhetés nyugdíj koncert
Cini arról beszélt, amíg tud, énekel, ha azonban már nem lesz ereje hozzá, nem tudja, mi lesz vele.

 Nem teheti meg, hogy nem áll színpadra Zalatnay Sarolta. Az énekesnőnek 60 ezer forint a nyugdíja, így muszáj fellépnie, hogy megéljen. 

"Hatvanezer forint a nyugdíjam, gyorsan teszem hozzá, azért csak ennyi, mert sok zenésztársammal együtt hiába fizettünk nyugdíj-járulékot 1989-ig, nincs nyoma a rendszerben, így nem is számít bele a nyugdíjunkba. Az előadói jogdíjból is jön valamennyi pénz, de ha nincs havonta négy fellépésem, akkor nem tudok megélni" - nyilatkozta a Mandinernek az énekesnő. Hozzátette, csak élőben hajlandó énekelni és amíg bírja, csinálja, de retteg, hogy eljön az az idő, amikor már nem lesz ereje a koncertekhez. 

"Sokszor eszembe jut, hogy amikor a hatvanas években kint voltunk Londonban az Omegával, azt mondták, maradjak kint, sztár lehetek. Nem maradtam, mert nekem anyu volt a mindenem és azért sem, mert magyar vagyok és ragaszkodom ma is a hazámhoz" - mondta Zalatnay. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.