50 éves lett a világ egyik legszebb nője, aki 30-nak sem néz ki – 10 érdekesség Eva Mendesről

Eva Mendes for New York & Company Fall 2018 Runway Show
Getty Images for New York & Comp/Eva Mendes for New York & Company Fall 2018 Runway Show - Donato Sardella
születésnap Ryan Gosling színésznő Eva Mendes
Kubai bevándorlók gyerekeke, apáca szeretett volna lenni, ragaszkodik a szépséghibáihoz, és nem vonult vissza, csak épp évek óta nem színészkedik. 50. születésnapját ünnepli a hollywoodi sztár és szexszimbólum Eva Mendes, akiről összegyűjtöttünk egy csokornyi érdekességet.

Kubai bevándorlók gyermeke

A hivatalos születési neve Eva de la Caridad Méndez, 1974. március 5-én kubai szülők gyermekeként látta meg a napvilágot a floridai Miamiban. A szülei válása után az édesanyja nevelte fel Los Angelesben.

Ragaszkodik a szépséghibáihoz

Gyerekkorában sokszor csúfolták a túlságosan előreálló felső fogai és az arca bal oldalán található anyajegy miatt is. Elkeseredésében elhatározta, hogy felnőttként majd mindegyik szépséghibájától megszabadul, de aztán mégsem döntött a beavatkozások mellett. Úgy vélekedik, hogy ezek teszik őt azzá, aki – és persze vonzó nővé cseperedve már senki sem csúfolódott rajta.

Apácának és marketingesnek is készült

A kubai családjában hagyományos római katolikus neveltetésben részesült, és egy darabig még azt is fontolgatta, hogy apácának áll. Egyetemre marketing szakon iratkozott be, és még művészettörténetet készült tanulni, amikor egy hollywoodi ügynök felfedezte őt egy barátja portfóliójában lévő fotón.

Videoklipekben indult a karrierje

Az 1990-es évek végén indult a szórakoztatóipari karrierje, és először videoklipekben kapott szerepeket. A Pet Shop Boys (Se a vida é) és az Aerosmith (Hole in My Soul) videói után Will Smith Miami című klipjében a hangjával is közreműködhetett. Hét évvel később A randiguruban már főszereplőtársként játszott együtt a hollywoodi sztárral, aki őszintén bevallotta, hogy nem emlékezett Mendesre a klip idejéből.

Az első szerepei után inkább tanulta még a szakmát

Az első filmszerepét egy mozikba se kerülő horrorban, A kukorica gyermekei 5. részében játszotta, és a moziban látva a saját alakítását olyan elégedetlen lett, hogy felfogadott egy színésztanárt a fejlődés érdekében. 2001-ben azonban már ellenállhatatlan alakítást nyújtott Denzel Washington mocskos zsarujának barátnőjeként a Kiképzésben, és onnantól Hollywood a lábai előtt hevert.

Híresek a meztelenkedései

A Secret Obsession nevű Calvin Klein-parfümmárka reklámjában meztelenül szerepelt, és ezt olyan kihívónak ítélték a hatóságok, hogy az Egyesült Államokban be is tiltották. 2007-ben pedig az állatvédő PETA szőrmeellenes kampányát támogatta ruha nélkül.

Megjárta az elvonót

2008 februárjában vonult be egy Utah-ban található szanatóriumba, mert elhatalmasodtak a problémái az alkohollal és a drogokkal. Ezután életmódot váltott, a transzcendentális meditáció gyakorlója, és az egészségét a peszkatáriánus étrenddel is őrzi.

A peszkatáriánus étrend alapvetően egy vegetáriánus étrend, melynek követői fehérjeforrásként halat és más tenger gyümölcseit fogyasztanak az egyéb zöldségek és gyümölcsök mellett. 

Két gyereket nevel a világsztár pasijával

A Túl a fenyvesen című film forgatásán ismerkedett össze Ryan Goslinggal, aki 2011 óta a párja. Sokáig nem házasodtak össze, Mendesnek az elkötelezettség és a szerelem számított, nem az aláírt papír, 2022 novemberében azonban meggondolták magukat. Egy elszólásból derült ki, hogy összekötöték az életüket. Két kislányuk született: Esmeralda Amada  2014-ben, Amada Lee pedig 2016-ban.

Üzletasszonyként és divattervezőként is sikeres

Saját kollekcióval rendelkezik a New York & Company divatcégnél, amiben tervezőként és kreatív igazgatóként is közreműködik. A Revlon kozmetikumoknak évek óta ő az egyik hivatalos képviselője, és több saját vállalkozást is indított a szépségiparban.

Nem vonult vissza, csak nem színészkedik

Az említett Túl a fenyvesen jelentette az utolsó komolyabb filmszerepét, a 2014-es, a férje által rendezett Lost River óta pedig egyáltalán nem lépett kamerák elé. Saját bevallása szerint viszont nem vonult vissza, csak épp a gyereknevelésre és az üzleti feladataira koncentrált inkább ezekben az években, miközben nem kapott olyan szerepajánlatokat, amik igazán kísértést jelentettek volna számára.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.