A nézők aggódnak Körtvélyessy Zsoltért: Azóta is néha megkapom a kérdést, hogy túlélte művészúr?

sorozat sorozatkarakter Körtvélyessy Zsolt Barátok közt
Körtvélyessy Zsolt a mai napig örömmel lép a színpadra, sikeresebbnél sikeresebb darabokban játszik, de vannak, akiknek ő örökké Hoffer Józsi marad a Barátok köztből, akit annak idején egy betegség ürügyén írtak ki a sorozatból.

Körtvélyessy Zsolt pályafutása során rengeteg szerepet eljátszott, de sokan a mai napig a Barátok köztben alakított karaktere miatt ismerik. Nagyon hosszú ideig játszotta Hoffer Józsit a sorozatban, a nézők pedig a szívükön viselték a sorsát. Olyannyira, hogy nem mindig választották szét a valóságot a sorozattól. 

"Volt korábban tapasztalatom afelől, hogy a nézők valós és vélt betegségeimet lereagálják. A Barátok köztben, mikor hat év szereplés után kikerültem, a forgatókönyv szerint egy rákos megbetegedést kaptam, ezzel írtak ki a sorozatból. 

 Azóta is néha megkapom a kérdést, hogy »túlélte művészúr?« Akár civil emberektől, de volt, hogy orvosoktól is!

 Ilyenkor csak mosolygok és elmondom, hogy semmi bajom, csak kikerültem a sorozatból. Én akkor jól jártam ezzel, hiszen megkeresett egy cég, akik egy rákellenes gyógyszert értékesítettek, én pedig az »arcuk« voltam 3-4 évig.  Arra épített a cég, hogy én a szerepem szerint beteg vagyok" - mondta a Borsnak a színművész, akit a mai napig a színpad motivál. Jelenleg a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja.

Körtvélyessy Zsolt
Forrás: MTI 

"Az itt élők nagyon szeretik a színészeket és gyakran látogatják a színházakat. 

Nyolcvanhárom éves vagyok, de a mai napig motivált vagyok és örömmel lépek színpadra. Szerencsére most több sikerdarabban is játszom, 

például a Szente Vajk által megvalósított Elizabeth-ben és A Három Nővérben is, ami hála Istennek hatalmas siker, hiszen folyamatosan teltházzal megy. Márkó Eszter által rendezett Karnyónéban is játszom. E mellett Cseke Péter rendezte az Ég tartja a földet című musicalt, ahol egy kis szerepet játszom, de egy fontos pillanata van a karakternek, amit kedvel a közönség. Rengeteg fiatal, tehetséges színész van a társulatban, ami nagy örömmel tölti el az embert, hiszen így biztosan van utánpótlása a szakmánknak" - árulta el a művész, akire egy éve, 82 évesen ismét rátalált a szerelem.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.