Minden idők legnagyobb esései az Oscar-gálákon – Fájdalmas és kínos jelenetek

85th Annual Academy Awards - oscar 2013 Jennifer Lawrence
Getty Images/Christopher Polk - Christopher Polk
bakik Oscar-gála Oscar-díj esés
Összegyűjtöttük minden idők legnagyobb eséseit, melyeket világsztárok produkáltak az Oscar-gálákon. Vannak egészen vicces és olykor nagyon fájdalmas jelenetek is.

Március 11-én rendezik a 96. Oscar-gálát, melyet filmrajongók milliói várnak. A neves eseményen természetesen nem csak a jelölteket és a díjazottak várjuk, hanem a ruhákon, botrányokon kívül a nagy bakikat is. Jelen esetben a hírességek eséseit. Összegyűjtöttük közülük a legemlékezetesebbeket. 

Jennifer Lawrence

85th Annual Academy Awards - Show
Jennifer Lawrence
Az éhezők viadala sorozat sztárja a nagy esések koronázatlan királynője
Forrás: Getty Images/Kevin Winter

Az éhezők viadala sorozat sztárja a nagy esések koronázatlan királynője. A szőke színésznő ugyanis egymás után kétszer esett el az Oscar-gálákon. Először 2013-ban, amikor élete első Oscar-díját akarta átvenni. Az izgatott sztár a színpadra vezető lépcsőn botlott el csodálatos Dior ruhájában. Ezt követően 2014-ben a vörös szőnyegen is megbotlott egy szintén a Dior üzletház által tervezett estélyiben, és csak azért nem esett hasra, mert az előtte menő nő vállába bele tudott kapaszkodni. 

Rami Malek

A tehetséges színész élete első Oscar-díját vette át 2019-ben a Bohém rapszódiában nyújtott alakításáért, melyben Freddie Mercuryt formálta meg. Az érzelmes beszéd után Malek lányos zavarában akkorát esett a színpadon, hogy a díjátadón lévő orvosoknak és mentősöknek kellett ellátniuk. Szerencsére nem esett komolyabb baja, a gála utáni after partyt azonban lekéste.

Blanca Blanco

A 2019-es Oscar-gálán nem Rami Malek volt az egyetlen, aki esett egy nagyot. A szépséges sztár, Blanca Blanco még a gála kezdetén a nagy bevonuláskor esett egy oltári nagyot. A lépcsőn pózolva lépkedő színésznő elvétette a távolságot és nem vette észre, hogy elfogytak a lépcsőfokok. Túl nagyot lépett és ennek következtében a fotósok kamrái előtt esett hasra. Hiába próbálta kezével takarni magát a sztár és jelezni a fényképeszneknek, hogy hagyják őt, természetesen a vakuk ellentmondást nem tűrően villogtak és az esetről több száz fotó és videófelvétel is készült.

Blanca Blanco falls on the red carpet at the Dolby Theatre in Hollywood
Blanca Blanco még a gála kezdetén megbotlott a lépcsőn
Forrás: Profimedia/Hollywood

Jennifer Garner

2006-ban Ben Affleck exe is óriásit botlott az Oscar-gála színpadán, miközben a mikrofonhoz sietett, hogy kihírdesse a legjobb vágásért járó díj nyertesét. A színésznő hamar korrigálta lépteit, így elkerülte a több száz néző előtti hasra esést. Arcát a botlás pillanatában megörökítette egy fotós, ami azóta is sokak kedvence. Jennifer a kis baki után nem jött zavarba egy viccel ütötte el szó szerinti botlását, majd eegánsan átadta a nyertesnek járó arany szobrocskát.

78th Annual Academy Awards - Show
Jennifer Garner
A színésznő hamar korrigálta lépteit, így elkerülte a hasra esést
Forrás: Getty Images/Kevin Winter

Meryl Streep

2017-ben a legendás színésznő, Meryl Streep rogyott térdre az Oscar-gála vörös szőnyeges bevonulásakor. Az egyik pillanatban még előkelően sétált kísérője mellett, a másikban pedig már a földön hevert. Természetesen Meryl Streep még ezt a nem kis esést is elegánsan követte el. Csak a szemfülesek láthatták a nem mindennapi produkciót. Az történt ugyanis, hogy a színésznő cipőjének sarka elakadt uszályos Eli Saab által készített ruhakölteményében, elvesztette az egyensúlyát és elesett.

89th Annual Academy Awards - Show
Meryl Streep
Meryl Streep még ezt a nem kis esést is elegánsan követte el
Forrás: Getty Images/Kevin Winter

Barbra Streisand

1969-ben a legenda, Barbra Streisand indította el a nagy Oscar-esések sorozatát. A Vicces lány című filmben nyújtott alakításáért nyerte el a legjobb színésznőnek járó díjat és csak úgy, mint majd' ötven évvel később Jennifer Lawrence, ő is a színpadra vezető lépcsőn botlott el. A színésznő egy teljesen átlátszó, csillogó kövekkel kirakott nadrág kosztümöt viselt, melynek alja a kor divatjához hűen szélesre volt szabva. Barbra ebben akadt el, és ha nincs mellette kísérője, akibe éppen belekarolt, óriásit esett volna.

Lady Gaga

Igaz ezúttal nem a külsejét kaméleonként változtató énekesnő esett el, hanem egy fotós, aki őt fotózta. A férfi, miután Gaga segítőkészen odarohant hozzá és felsegítette, kétszer is megpaskolta az énekesnő csípőjét. Ez a szemtelenség nem csak Lady Gagának volt tolakodó, hanem annak a 16 millió embernek is, aki megnézte az esetről készült videófelvételt.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.