Magyar zongoravirtuóz is izgul az Oscar-gálán

European Film Awards ceremony, Robot dreams
Northfoto/dpa -
Robot Dreams Péter Bence Oscar-gála Oscar-díj
Március 10-én este vonulnak végig Hollywood legnagyobb sztárjai a Los Angeles-i Dolby Színház vörös szőnyegén és kezdetét veszi a 96. Oscar Gála, ahol a Szegény párák berendezője, Mihalek Zsuzsa is esélyes a szoborra. De ha jól körülnézünk, a Legjobb Animációs Film kategóriában is bukkanhatunk ismert magyar névre: a korábban számos díjat bezsebelt Robot Dreams spanyol animációs film egyik betétdalát a nemzetközi porondokról jól ismert magyar zongorazseni, Péter Bence jegyzi.

Világszerte hatalmas sikert aratott eddig a közönség és kritikusok között a barcelonai illetőségű Arcadia Motion Pictures rajzfilmje, a spanyol Pablo Berger rendezte Robot Dreams (Robotálmok). A film nagyot menetelt eddig, bezsebelt már számos díjat, így például a European Film Awards, a Goya Film Awards, a Toronto International Critics Awards vagy a Gaudi Awards került az alkotókhoz és megannyi neves jelölést kapott a film, így az Oscar-díjosztón az animációs kategóriában várja ez eredményt. A film magyar vonatkozása pedig az, hogy a készítők felfigyeltek a magyar zongoravirtuóz, Péter Bence egyik egyedi átiratára, és a rendező felkérte, hogy a film számára készítsen egy külön variációt. 

Nagyon jólesett, amikor érkezett egy levél azzal, hogy a spanyol filmkészítőknek megtetszett az Earth, Wind and Fire ’September’ c. átíratom és felkértek egy együttműködésre

 – mesélte Bence, aki örömmel mondott igent a közös munkára. 

Azóta pedig örömmel látom, hogy a film milyen sikeres a különböző fesztiválokon, nagyon szurkolok, hogy az Oscar-szobor is az alkotók polcára kerüljön 

– teszi hozzá a zongorazseni. 

Az persze nem nagy csoda, hogy a barcelonai filmesek rátaláltak Bence egyedi zenéjére, hisz immár 2.5 millióan követik a legnagyobb közösségi oldalon, videóit már több mint 1 milliárd alkalommal nézték meg az interneten. Péter Bence követői közt szerepel például az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas Hans Zimmer is, aki be is kommentelte az egyik videóját.
 
Péter Bence immár majd’ félszáz országban adott koncertet, Budapesten először 2023-ban lépett föl, idén az már biztos, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékokon láthatja újra a magyar közönség.
 
 A Robot Dreams filmben szereplő dalt Bence előadásában itt meg is hallgathatod.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.