brit királyi család Meghan Markle Vilmos herceg Károly király
A brit uralkodó és Vilmos herceg állítólag hosszasan tárgyaltak arról, hogy elveszik a hercegi címet Harrytől és Meghan Markle-től. Károly király azonban tart attól, hogy a dolog rosszul sülne el - állítja egy szakértő.

Amióta Harry herceg és Meghan Markle elhagyta a brit királyi családot, többször törtek már borsot Károly király és Vilmos herceg orra alá. A brit uralkodó két fia között a Tartalék című könyv megjelenése óta óriási a feszültség, és úgy tűnik, nem lesz békülés egyhamar. Bár Harry és Meghan nem dolgoznak a brit királyi családnak, legutóbbi, nigériai utazásuk igencsak hasonló volt, mint azok a hivatalos látogatások, amelyeket a királyi család tagjai is tesznek más országokba.

Károly király, III. Károly, Vilmos herceg
Károly király és Vilmos herceg már tárgyaltak arról, hogy elveszik Harryéktől a hercegi címet
Forrás: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Károly király és Vilmos elvenné a címet Harryéktől

Tom Quinn királyi író és szakértő azt nyilatkozta az angol sajtónak, hogy Károly király és Vilmos herceg már tárgyaltak arról, hogy elveszik a hercegi címet Harrytől és Meghantól, de attól tartanak, hogy visszafelé sülne el a dolog, és rontana a megítélésükön.

Az utolsó dolog, amit szeretnének, hogy a lázadó párnak újabb okot adjanak a panaszkodásra. Vilmos és apja tudják, hogy Meghan és Harry a hercegi cím nélkül is úgy utazgatna tovább a világban, mintha a királyi család dolgozó tagjai lennének, és a világ legtöbb országában továbbra is szívesen látnák őket.

Az év elején a sussexiek újraindították weboldalukat, amelynek a Sussex.com címet adták. Bár az Ő Királyi Fensége megszólítástól megfosztották őket, honlapjukon hangsúlyozzák, hogy ők Sussex hercege és hercegnője.

„Harry herceg és Meghan hercegné, Sussex hercege és hercegnéjének hivatala" - áll a nyitóképen. Az oldal tartalmazza a megbízólevelüket, rövid bemutatkozásukat, valamint a tevékenységükkel kapcsolatos híreket. 

Rishi Sunak brit miniszterelnök bejelentette, hogy június 4-én választások lesznek Angliában, a palota közölte, hogy a királyi család elhalasztja nyilvános szerepléseit. Több hírügynökség szerint a nyilvános megjelenéseket, amelyeket Károly király és fia, Vilmos herceg erre a hétre tervezett, vagy elhalasztották, vagy törölték.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.