Michael Jackson így él tovább – 15 éve hunyt el a poplegenda

Getty Images/Dave Hogan -
emlék rajongók popsztár
A zene örök, és vannak sztárok, akik haláluk után is tovább élnek a közösségi médiában. Michael Jackson már 15 éve nincs köztünk, de rajongói aktívan őrzik örökségét.

A zene halhatatlan, és vannak sztárok, akik még haláluk után sok évvel is tovább élnek az emberek szívében és a közösségi médiában. Michael Jackson, a pop királya, immár 15 éve nincs köztünk. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan őrzik és ápolják Michael Jackson örökségét rajongói és családtagjai, megmutatva, hogy a fénye soha nem halványul el.

Michael Jackson
Michael Jackson a Superbowlon. Forrás: WireImage/Steve Granitz

Michael Jackson 50 éves korában hunyt el

A pop királya, 1958. augusztus 29-én született és már gyermekkorában a Jackson 5 tagjaként híressé vált. Szólókarrierje során olyan ikonikus albumokat adott ki, mint a Thriller (1982) vagy a Bad (1987). 2009. június 25-én hunyt el, 50 éves korában, Los Angelesben, gyógyszer-túladagolás következtében. Halála megrázta a világot, temetését több millióan követték figyelemmel. A Staples Centerben tartott nyilvános megemlékezésen családja, barátai és rajongói búcsúztatták. Rajongói világszerte folytatták Michael Jackson örökségének ápolását, mai napig emléknapokat tartanak, és aktívan jelen vannak a közösségi médiában.

Új albumok

Halála után több posztumusz albumot is kiadtak, köztük a Michael (2010) és az Xscape (2014) című albumokat. Ezek a kiadványok korábban nem hallott dalokat és feldolgozásokat tartalmaztak. Ezek az albumok lehetővé tették, hogy rajongói új zenéket hallhassanak tőle, és tovább ápolják a pop királyának örökségét.

Dokumentumfilmek

Több dokumentumfilm és emlékműsor is készült Michael Jackson életéről és karrierjéről. Ezek közé tartozik a This Is It (2009) koncertfilm, amely Jackson utolsó turnépróbáit mutatja be. The Life of an Icon (2011) egy olyan dokumentumfilm, amely a Jackson család barátjának, David Gestnek a rendezésében készült. A filmben barátok, családtagok és munkatársak emlékeznek vissza Michael Jackson életére és karrierjére.

Facebook rajongói oldalak

Michael Jackson hivatalos Facebook oldala több mint 69 millió követővel rendelkezik. Ezzel a számmal pedig a Top 10 legnépszerűbb művész között szerepel a közösségi hálózaton. Jackson hivatalos Facebook oldala mai napig aktív, és rendszeresen frissítik, hogy fenntartsák a kapcsolatot a rajongókkal és megőrizzék örökségét​. 

Egy másik, a Michael Jackson King Of Pop nevű Facebook oldal mai posztja:

Instagram rajongói oldalak

Az Instagram közösségi oldal Michael Jackson életében még nem is létezett. Viszont mi sem bizonyítja jobban az énekes hallhatatlanságát, hogy a felületen is számos rajongói oldal jött létre a platform létezése óta, ami mai napig aktív és több millió követővel rendelkezik. Néhány ezek közül:

X (Twitter) és a Reddit oldalán is több, mai napig aktív rajongói oldalt találtunk:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.