Benke Rita természetgyógyász

Szakértőnk 1987 óta foglalkozik a betegségek természetes megoldásainak lehetőségeivel. Ekkor ismerkedett meg autodidaktaként a talpreflexológia, valamint a gyógynövények hatékony csodájával is. Tudását a Life.hu oldalán is szeretné kamatoztatni. 

Ezekben az években családi és baráti körben segítettem a tudásommal, például a nátha, influenza, reuma, hüvelyfolyás, makacs fejfájások megszüntetésében, hogy csak a legérdekesebbeket említsem. A korai kilencvenes években tanultam az agykontrollt. Majd a Hagyományos Kínai Orvoslás egyik kiemelt területét, az akupresszúrát tanultam. Ebben az időszakban ismerkedtem meg az aromaterápiával, valamint az apiterápiával (méz és méhtermékek). Az agykontroll segítségével gyógyult be egy nagyon vérző fejseb, és egy amputálással fenyegetett jobb lábszár működik azóta is, immár több mint másfél évtizede!

Ez idő tájt, mint segítő barát, rokon, munkatárs alkalmaztam a megszerzett tudást, és sikerült egy baleset következtében "leszállt" vesét a helyére tenni, építkezés közben keletkezett három tenyérnyi comb-bőrsérülést, vágott sebeket nagyon gyorsan begyógyítani, felfázást, kezdődő inkontinenciát megoldani, valamint magas vérnyomást csökkenteni. Sikerült megmenteni egy 44 éves férfi házasságát, elveszettnek hitt szexuális pontenciájának visszaszerzésével, az évezeredfordulón részem volt egy nyolcvan körüli néni életének önzetlen megmentésében - akupresszúrával.

Majd a természetgyógyászati törvény szellemében leszakvizsgáztam az Egészségügyi Továbbképző Intézetben - minden esetben dicsérettel - reflexológiából, bioenergetikából, természetgyógyászati és egészségügyi modulból, fülakupunktúrás addiktológiából. Megtanultam a szeretetmasszázst is.

Módom volt segíteni - a teljesség igénye nélkül - emésztőszervi, allergiás, nőgyógyászati, urológiai, mozgásszervi, szív- és érrendszeri, pánik- és alkohol betegségekben, különféle lelki, érzelmi bajokban, cisztás elváltozásokban, egy 2011. januárjában született kislány fogantatásában, több pajzsmirigy betegség gyógyulásában, súlyos bőrproblémákban (8 éve tart krónikus urticaria, allergiás bőrelváltozás). Rendkívül népszerű a természetgyógyászati alapon, a talpreflexológia eszközeivel végzett teljes, testi-lelki állapotfelmérés és életmód tanácsadás.

Évek óta rendszeresen szerepelek különféle televíziós csatornákon, tartottam tanfolyamokat, előadásokat és rendszeresen írok természetgyógyászati témákban. Úgy vélem, a segítés az életfeladatom, de mellette hasonlóan fontosnak tartom, hogy a megszerzett tudást és tapasztalatot átadjam minden érdeklődőnek. Hiszem, hogy az anyáknak és jövendő édesanyáknak ismerniük kell ezeket a - ha jól végezzük - többnyire káros mellékhatásoktól mentes módszereket.

Kérdezd a szakértőt!
Figyelem! A kérdés és a válasz nyilvános lesz. Olyan becenevet adj meg, amely alapján nem lehet azonosítani, mert a kérdésed mellett ez a név fog megjelenni.
Nem kaptál választ a kérdésedre? Ne keseredj el, inkább olvasd el a korábbi válaszokat. Lehetséges, hogy korábban már valaki ugyanazt megkérdezte, amit te is. Számtalan megkeresés érkezik a Life.hu szakértőihez, akik megadott szempontok alapján döntenek arról, mely kérdésekre válaszolnak. Megértésedet köszönjük!
Írd be a mezőbe a képen látható kifejezést:
Joli 2014-04-13 08:31

Kedves Rita!
Szeretném megkérdezni,hogy hol lehet Önt felkeresni,valamint azt is kérdezném,hogy foglalkozik-e szorongási problémákkal.
Köszönöm a választ,üdvözlettel: Joli

2014-04-15 09:05

Kedves Joli! Köszönöm szépen a megkeresését. Igen, természetesen, várom szeretettel. Óbudán vagyok és ezen a címen egyeztethetünk időpontot: soul-of-lady@t-online.hu
Elnézést, hogy csak most válaszolok, de némi technikai probléma adódott.
Szeretettel üdvözlöm!

tüdö 2014-04-17 21:32

8hónapja mütöttek mert volt 1 tumorom a tüdömben,kivették a fél tüdöm ,sajna eddig is kinlodtam a sulyommal de mivel a kemo és a sugár alatt sem tudtam mozogni igy elhiztam.most már probálkozom naponta sétálok 2-3 órát de az nem elég,a tüdöm miatt meg fulladok és régen a lépcsözéssel tartottam aránylag a sulyom,meg 8óra fizikai munkát végeztem de ezt most nem csinálhatom.szeretnék valami tanácsot kérni,hogy ilyenkor mit tehetek,az étkezésem aránylag egészséges.köszönöm

2014-04-20 05:04

Tisztelt Kérdező!
A leírtak alapján, nagyvonalakban a következőket javaslom:
Minden nap, naponta ötször egyen, de mindig keveset. Ez azért fontos, hogy a szervezete megnyugodjon és ne vésztartalékoljon, továbbá azért is, mert így kevesebb is elég lesz, ráadásul a gyomra nem áll össze egy görcsbe.
Vezesse be a három főétkezés mellé az uzsonnát és tízórait. Ekkor fogyasszon néhány szem olajos magot vagy egy-egy gyümölcsöt, esetleg egy müzli szeletet, kedve szerint.
A legbőségesebb az ebéd legyen, de az is legalább kétharmadra csökkentve.
Pakolja ki a hűtőt, különösen fontos száműzni a cukros italokat, még a 100 %-os gyümölcsleveket is, helyettük préseljen Ön frissen zöldségből és gyümölcsből. El kell tüntetni a haszontalan nasikat, helyettük kerüljön be zöldség és gyümölcs.
A fehér kenyér és péksütemény helyett teljes kiőrlésűt vásároljon, de ezekből is napi 1-2 hajszálvékony szelet engedélyezett pirítva.
Csökkentse a húsok mennyiségét is, ha mégis megkívánja az könnyű csirke-, pulykamell, hal legyen. A kevesebb hús azért fontos, mert a gyors növekedés érdekében az állatok hormontartalmú tápokat kapnak!
A fentiekből rendkívül nagy a választék, keressen új recepteket, hogy kívánatossá tegye őket.
Felejtse el a kávét, helyette gyógy-, virág és zöldteákat igyon.
Természetesen az alkohol is tiltólistán van.
Végül javaslom, hogy néhány hétre kerülje a tejet és tejtermékeket.
Később is inkább a joghurt, kefir, túró ajánlott.
Rendkívül fontos, hogy sokat igyon, így a szervezete könnyebben megszabadul a számára szükségtelen anyagoktól. Kezdje a napot egy pohár vízzel, és ezt ismételje meg minden órában, úgy időzítve, hogy öt alkalommal az étkezések előtt kb. félórával történjen.
Legalább ilyen fontos, hogy az ételeket minimum harminckétszer megrágja. Ezzel biztosítja a jó emésztést, valamint azt, hogy a kevesebb is elég legyen, hiszen a nyál tömegével megnő ilyenkor a lenyelt táplálék mennyisége.
Ennél részletesebb segítséghez további adatok és a személyes találkozás szükséges.
Üdvözlettel:
Benke Rita

Kríkogó 2014-04-20 20:30

70 éves, fiatalos nyögdíjas vagyok. Három éve influenzából visszamaradt, vagy keletkezett hörghurut, teszi kellemetlenné napjaimat. Ez már kissé előre haladottabb stádiumban van, mert a váladék mennyisége emelkedik. Infúzióra járok, inhalátort használok, de gyógyszert nem szedek rá. Kérdésem az lenne, vajon van e remény, Természet Gyógyászatilag, a hörgők letisztulására. Tisztelettel várom válaszát.

2014-04-23 09:01

Kedves Krikogo!
Igen, a természetgyógyászatnak van a tarsolyában segítség. Így látatlanban mindenképpen javasolnék akupunktúrát, talp- és kézmasszázst, gyógynövények teakénti fogyasztását és borogatáskénti alkalmazását is. Tekintettel a hosszú ideje fennálló problémára, konkrét megoldást csak személyes felmérés alapján javasolhatok. Várom szeretettel, egy előre egyeztetett időpontban.
Kívánok teljes és végleges góygyulást!
Üdvözlettel:
Benke Rita

Luca 2014-04-23 14:16

Sajnos II tipusú cukorbeteg vagyok. Január elején megfáztam, náthás lettem, lázas nem. Azóta kb. 3 hónapja, néha fulladásos köhögés jön rám. Először köptető kanalas gyógyszert kaptam a gyógyszertárban, majd mivel nem használt, köhögés elleni gyógyszert, majd Strepsils szopogató tablettát, jelenleg is szopogatok. Sajnos egyik sem használt. Egyfolytában gyógyteákat iszom, cukorkát szopogatok ha a villamoson jön rám a köhögés. A torkom sosem fájt, nem vagyok lázas, sem náthás. A gyógyszerész azt kérdezte, hogy kaptam-e új gyógyszert, mondtam igen, decemberben magas vérnyomásra Covercard 5 mg szedek. A köhögés nemcsak a gyógyszer bevétele után jön rám, hanem bármilyen időpontban, még éjszaka is.
Gyógyszerek amit jelenleg szedek: kb. 1 éve Velmetia 50 mg/1000 mg, régóta Meforal 1000 mg, koleszterinre Atorva-Teva, és VitaminD Fresenius kb 1 éve és december óta a Covercard 5 mg/5 mg.
Előre is nagyon köszönöm, ha talál számomra valami megoldást.

2014-04-26 15:45

Kedves Luca!
Köszönöm szépen, hogy kérdésével megkeresett. Az Ön helyzete annyira összetett, szerteágazó betegségei több területet is érintenek a szervezetében, ezért lehetetlen a megoldást így interneten keresztül, online megkeresni. Felelőtlenség lenne részemről bármit írni, hiszen az anyagcserebetegségek is elfajulhatnak, hogy a magas vérnyomás drámai következményeiről ne is beszéljünk. Feltétlenül szükséges a személyes találkozás során egy természetgyógyászati állapotfelmérés, amelynek nyomán javaslatot tehetek egy lehetséges megoldásra.Amennyiben erre elszánja magát, kérem, hogy keressen és egyeztessünk időpontot. A találkozásunkra készítse elő az esetleges zárójelentéseit, labor és más vizsgálati eredményeket, valamint a gyógyszerinek a leírását, különös tekintettel a lehetséges mellékhatásokra. Várom mielőbbi jelentkezését! Addig is jobbulást kívánok!
Üdvözlettel: Benke Rita

ritus 2014-05-01 22:21

Üdvözlöm!
pár hónapja közölte az orvosom hogy nem jók a vércukor értékeim 8-7 között mozog az lenne a kérdésem hogy ezt diétával fogyókúrával még vissza lehet fordítani? 158/63 és 45 éves vagyok

2014-05-04 09:07

Kedves Ritus!
Általánosságban mindenképpen igent kell mondanom a kérdésére.
Hiszen Önnél magasabb súlyú és jóval idősebb embereknél is lehet olyan eredményeket elérni, hogy esetleg a gyógyszer is csökkenthető, vagy el is hagyható. Ezt azonban kizárólag csak orvos állapíthatja meg, én semmi módon nem tanácsolhatom ezt, főleg online módon.
Konkrét diétát kellene összeállítanunk, élete, munkája, családja, családi anamnézise és egyéb körülményeinek a figyelembe vételével, kiegészítve a kondíciójának megfelelő mozgással és egy általános életmód kialakításával.
Ezt követően és ezzel egyidejűleg kiegészíteném fülakupunktúrával és talpreflexológiával is az életmódváltást úgy, hogy a reflexológiát be is tanítanám, és egy személyes térképet is készítenék, hogy otthon is végezhető legyen.
Erre természetesen a jelenlegi kapcsolatunk nem felel meg, mindenképpen szükséges a személyes találkozás.
Amennyiben döntésre jut, várom szeretettel!
Jó egészséget kívánok!
Benke Rita

Anci 2014-05-02 15:22

Nem múlik el a lábszáron keletkezett bőrkiütés.Több,mint másfél éve kenegetem a bőrgyógyász által ajánlott krémmel.Nem vagyok cukorbeteg.A szervezetemben semmiféle gyulladást nem sikerült találni.Már több vizsgálaton átestem(fog,torok,bélvizsgálaton).Mit tehetnék még,hogy elmúljon?Válaszát megköszönném.Üdvözlettel.

2014-05-04 09:22

Kedves Anci!
Azért nem múlik el a bőrkiütés, mert belsőleg kellene egy „nagytakarítást” végezni önnél, egy kis lelki karbantartással kiegészítve.
A bőr, a vastagbél és tüdő szoros energetikai kapcsolatban állnak egymással, (olyannyira, hogy egy szedercsírából származnak), ami örökre meg is marad közöttük. Tehát, ha az egyikkel valami baj van, akkor a betegség, jel, tünet akár a másik kettő problémájára is ráirányítja a figyelmet.
Mindenképpen meg kellene vizsgálni a másfél-két évvel ezelőtti élettörténéseit, hogy a lelki okokra is fényt deríthessünk, erre azonban a jelenlegi kapcsolatunk nem felel meg, mindenképpen szükséges a személyes találkozás.
Általánosságban azt tanácsolhatom, hogy végezzen radikális méregtelenítést, ha túlsúlya van, dolgozza le a felesleget elsősorban diétával és mozgással.
Sajnos nagyon információszegény e-mailt küldött, pedig egy konkrétabb válaszhoz azt is tudnom kellene, mikor volt tüdőröntgenen, milyen típusú bélvizsgálaton esett át, hogyan táplálkozik, milyen élelmiszereket eszik, stb. - így nem tudok ennél részletesebben segíteni. Valószínűnek látszik, hogy önmagában a külső kenegetéssel nem megy sokra.
Személyes találkozás esetén életmódváltást javasolnék, mely kitérne a táplálkozásra, mozgásra, stresszlevezetésre, egyidejűleg kiegészíteném fülakupunktúrával és talpreflexológiával is úgy, hogy a reflexológiát be is tanítanám, és egy személyes térképet is készítenék, hogy otthon is végezhető legyen.
Amennyiben döntésre jut, várom szeretettel!
Jobbulást kívánok!
Benke Rita

amarica 2014-05-04 09:36

Kedves szakértő ! Két problémám van / illetve lehet,hogy egy nem tudom / Az egyik . A jobb tenyeremen tél óta nem gyógyuló ekcéma van. A Másik az alsó lábszáramat még kb. két hónapja megcsípte valamilyen bogár . Én sajnos elkapartam a csípés helyét , na ez aztán a mai napig nem gyógyult meg. Üdvözlettel : amarica

2014-05-05 19:37

Kedves Amarica!
Elképzelhető, hogy valóban egy tőről fakad a kettő, vagy kettőnek látszó problémája. Hol történt Ön szerint a rovarcsípés? Ha két hónapos, akkor az talán pók lehetett?
Orvosnál járt? Kizárható egy esetleges allergia? Macskája van?
Talán néhány napja válaszoltam egy bőrproblémával küzdő kérdezőnek, hogy mennyire fontos lenne a szervezete méregtelenítése, különös tekintettel a bőrre, vastagbélre és a tüdőre. Ugyanis e három nagy szervünk, a bőr, a vastagbél és a tüdő szoros energetikai kapcsolatban állnak egymással, mert még a méhen belüli időkből egy szedercsírából származnak, és ez a kapocs életünk végéig meg is marad közöttük. Ez azt jelenti, hogy amikor az egyikkel valami baj van, akkor a betegség, tünet akár a másik kettő problémájára is utalhat. A legjobb, ha segítünk nekik, hogy visszanyerve öngyógyító képességüket meggyógyíthassák az ekcémáját. Ez a segítés egy méregtelenítést követő életmódváltást jelent.
Egy személyes találkozás révén tudnék javaslatot tenni a szervezete salaktalanítására (hiszen meg kell ismernem az életét, hogy betartható, megvalósítható változásokat javasolhassak), különös tekintetten a fenti 3 nagy szervrendszerre. Ennek alapját az étrend, a mozgás jó levegőn, valamint a bőr egészséges anyagokkal való tisztítása, izzasztás, szauna, gőzölés, valamint a stressz-levezetésének technikája teszi ki.
A testiek mellet meg kell keresnünk a lelki okokat, különös tekintettel vizsgálva az elmúlt év második felére, a negatív érzelmekre, az ön esetében elsősorban férfiakra vonatkoztatva (különösen a félelmek, aggodalmak, harag, düh, szorongás).
Talán belátható, hogy ez nehezen lenne megoldható online módon, mindenképpen kellene a személyes találkozás, hiszen számos dolgot kellene tudnom még.
A külsődleges kenegetések valószínűleg nem hoznak gyógyulást, hiszen csak tüneti kezelések.
Mindenképpen javaslom a reflexológiai kezelést kiegészítve fülakupunktúrával is, hiszen utóbbival a „bőrmester” pontra hatva, jó eredményt érhetünk el gyorsan. Amennyiben van affinitása hozzá, a reflexológiát be is tanítanám, és egy személyes térképet is készítenék, hogy otthon is végezhető legyen a mielőbbi siker érdekében.
Javaslom továbbá a rendszeres meditációt és/vagy agykontrollt.
Amennyiben felkeresne, kérem, egyeztessünk időpontot.
Jobbulást kívánok!
Benke Rita

Judy Georg 2014-05-23 18:11

18 hnapja , volt egy gyógyszeres öngyilkossági kísérletem, mint kiderült a szükséges rehabilitációs kezelést nem kaptam meg. Napi szinten küzdök a halállal, rengeteg gyógyszert kaptam, de csak súlyosbodik az állapotom, a depresszió már pánikbetegséggel is párosul. Egyedül vagyok, nem tudok az utcára menni, nincs segítségem. Keresnék valami alternatív megoldást amit itthoni magányomban is alkalmazhatnék, és legalább annyira felerősítene, hogy a legszükségesebb teendőket el tudjam végezni.Bármilyen megoldás érdekel ami kivezet ebből a földi pokolból.
Köszönettel Judy

2014-05-24 17:01

Tisztelt Judy Georg!
Nagyon örülnék, ha mást írhatnék, de sajnos nem tudok segíteni Önnek, sajnálatos, de az én kompetencia-határaimat meghaladja az ön problémája. Úgy vélem mindenképpen szakértő segítségre szorul, de ez én nem lehetek képesítés híján.
Kerestem és a következőket találtam Önnek az interneten:
Talán nem ismeri a 116-123-as segélyvonalat, amely kifejezetten Önnek is segítséget nyújthat, szakértő és együttérző módon. Figyelmébe ajánlom továbbá a következő címeket, ahol nagyon változatos a támogatás, egészen a sorstársakkal való kapcsolatig:
http://ongyilkos.lap.hu/
http://www.technet.hu/hir/20140129/ongyilkossagok_sajnos_mienk_az_ezusterem/
Őszinte tisztelettel kívánom, hogy megtalálja a megfelelő segítséget, valamint a gyógyuláshoz vezető utat.
Üdvözlettel:
Benke Rita

Lina 2014-10-21 13:40

Tisztelt Rita!
2014.április óta küzdök a problémámmal. Hajnalban jelentkező, deréktáji fájdalmam van, ami olyan erős, hogy felébredek rá, és nem is tudok már vissza aludni. Elkezdődött az orvosi kivizsgálásom: nőgyógyászat, gerincröntgen, ultrahang, izotópdiagnosztika, vérvétel... sehol sem találtak semmi problémát, minden tökéletes. Végül beruháztunk egy hiper-szuper matracra, de a problémám továbbra is folytatódott. Minden egyes éjjel 3-4 körül felébredek, kivéve, ha előzőleg altatót vettem be, amire nem szeretnék rászokni, ahogy a fájdalom csillapítókra sem. Mi lehet a megoldás? Köszönettel: Lina

2014-10-22 09:13

Kedves Lina!
Előre is köszönöm szépen a bizalmát, hogy kérdésével megtisztelt!
Legelsősorban is van egy kérdésem: próbált esetleg máshol aludni, amióta a problémája fennáll? Ha nem, akkor egy nagyon egyszerű megoldást ajánlok,
1. aludjon másik ágyban, a lakás egy másik helyiségében. Ha erre nincs mód, aludjon most lábtól, vagyis legyen ott a feje, ahol eddig a lába volt. Hogy ha ez sem lehetséges, legalább cseréljen helyet családtagjával egy éjszakára. Végső esetben menjen el egy éjszakára rokonaihoz, barátaihoz.
Elképzelhető ugyanis, hogy valamilyen földsugárzás okozza az orvosilag indokolatlan problémáját.
2. A másik irány, amerre elindulhatunk a Hagyományos Kínai Orvoslás, amely szerint a nap 24 órájából 2-2 óra tartozik egy-egy energiacsatornához (meridiánhoz). A 3-4 óra a Tüdőmeridián ideje, illetve a Májmeridián még inkább lehet. Azért nem egyértelmű, mert a meridiánok működése a Nap járása szerinti, mi pedig most még az ember által eltolt idő a nyári időszámítás szerint vagyunk. Tehát ezen a két területen kellene vizsgálódunk. Ehhez azonban a személyes találkozás elengedhetetlen.
Idén október 25-én éjszaka állítjuk vissza az órákat a valós időre, és ha a gondja továbbra is fennáll a helycsere ellenére is, akkor írjon kérem ismét és megbeszéljük a teendőket a Májmeridián energiaállapotának rendezését illetően.
3. Végső soron át kellene beszélnünk (ehhez azonban a személyes találkozás megint csak elengedhetetlen), hogy mi az a terület az életében, amelyben erejét meghaladóan, túlságosan „derekasan” is helytáll, és hogy lehetne-e ott a terheket megosztani a környezetével.
Vagy mi az az élettér, ahol túlságosan is hajlíthatatlan, önkárosítóan konokul kitart valami/valaki mellett.
A tornáról, speciális gyógytornáról, jógáról… nem írt levelében. Nem kapott a vizsgálódó orvosoktól erre vonatkozó tanácsot?
Mielőbbi jobbulást kívánok!
Benke Rita

nyonyi 2014-10-27 15:36

Tisztelt hölgyem! Évek óta csak rivotril nyugtatóval alszom és csak hízok.Úgy tudom a kettő ősszefüggésben van.Mit tegyek?

2014-10-30 11:11

Tisztelt Kérdező!
Javaslom, hogy kérjen háziorvosától egy alapos laborvizsgálatot, valamint kérdezze meg, hogy lehet-e összefüggés az altató és a súlyproblémája között (feltehetően van). Sajnos az Ön kérdésére nem tudok válaszolni, két mondatnyi információ ehhez nagyon kevés, pláne így online.
Javaslom azt is, hogy keressen fel természetgyógyászt és találjanak az Ön számára alkalmas alternatív megoldásokat, amelyek esetén elhagyható lehet a gyógyszer.
Kérem, jelezzen vissza, hogy milyen eredményre jut a fentiek segítségével.
Mielőbbi jó, egészséges alvást kívánok!
Üdvözlettel:
Benke Rita

nyonyi 2014-11-03 08:03

Azt hiszem rossz kérdést tettem fel.Az érdekelne,hogy a rossz alvással összefügg-e a hízás?

2014-11-07 05:30

Igen, természetesen összefügg.

fusy 2014-11-05 16:27

Tisztelt Hölgyem!
Érdeklődnék tudna e nekem valami ötletet adni javaslatot tenni,mi tévők legyünk?24 éves lányrol van szó.Akinek egy éve kb napi 40.50.60 pisilése van...Néha jobb néha roszabb.Voltunk urologusnál meg mütötték a hólyagját cistitisre gyanakodtak de nem az, végül is eredményei jók, szövettan is hálisten szintén jo.Természet gyógyászok seregénél voltunk Talp ill akkupunktura is volt semmit nem ért.Gyögynövényeket is szedi folyamatosan.Diagnozis nincs, senki nem tud semmit a probléma továbbra is van.Antibiotikumot is szedett az se hatott...Talán máshol kene keresni ennek okát, mi már nem tudjuk...Minden fórumon irogatok hátha valaki egy jó ötlettel áll elő.A jó hogy ugy néz ki szervi probléma nincs...
Kérem valami esetleges megoldást javasolni ...
Tisztelettel köszönöm mail cimemre fusy10@freemail.hu

2014-11-07 05:28

Kedves Fusy!
Sajnos nem tudok a felvetett kérdésben levelezés útján segíteni.
Amit így látatlanban javasolokÍ: a fülön, kézen, talpon a vese, húgyvezeték, húgyhólyag, húgycső zónáinak, pontjainak egyidejű napi masszázsa (szúrása), valamint a vesemeridián pontjainak rendszeres, de legalább heti háromszori masszázsa (szúrása), legalább félévig Ehhez a legjobb az lenne, ha a beteg vagy a családból valaki megtanulná, hogy mit, hogyan kell tenni, hiszen ez időben és anyagilag is megterhelő.
A gyógyteák közül egy hathetes kúrát kellene végezni a mezei zsurló teájával. Ez az ősi növény nagyon sokat tud az emberről.
Lelkileg utána kellene járni (ehhez megint csak sok-sok alkalom kellhet, mire kiderülnek a lehetséges okok), hogy lelkileg mi nyomasztja a hölgyet, hiszen a húgyhólyaggal, pisiléssel kapcsolatban az merül (-het) fel, hogy miért sír ennek az embernek a lelke ennyit.
A lehetséges okok feltehetően gyermekkorban, vagy a méhen belüli életben (vagy talán még korábban) keresendőek. Ezek feltárásához pedig még a fentieknél is több türelem és idő kell, nem is beszélve a felkészült segítőről.
Remélem, hogy mielőbb megtalálják, amit keresnek!
Üdvözlettel:
Benke Rita

Noiseg 2014-11-06 08:59

T. Gyogyito!
Egeszsegugyben dolgozom jelenleg termeszetgyogyaszati alapmodult vegzek, igy sok mindennel tisztaba vagyok. Meg is segitseget szeretnek Ontol abban kerni, hogy klimaxra csupan csak gyogyteat mit ajanl. A tuneteim; alvaszavar, hohullam , fejfajas es hizas. Sok mindent megneztem mar de ugy gondolom nem dontok egyedul, ezert kerem a segitseget. Ami a legjobban zavar az a hizas, es az egesznapos tompa fejfajas.
Valaszat koszonom!

2014-11-07 05:53

Kedves Csilla!
Megkeresését köszönöm!
Sajnos így, online levelezés útján én nem tudok segíteni Önnek a felvetett kérdésben, tekintettel annak rendkívüli összetettségére és sokfelé elvezető lehetséges útjaira. Ismernem kellene az orvosi eredményeit, különös tekintettel a vér hormon szintjeire (ösztrogén, progeszteron és ezek aránya, agyalapi mirigy hormonjainak szintje, stb.), emésztő rendszerének működése is fontos lenne, valamint ismernem kellene az életét, családi állapotát, nőiségének megélésével kapcsolatosan is fontos kérdések (menses, gyermek, párkapcsolat, anyukájával/szüleivel való kapcsolata) merülnek fel, stb.
A jelen kapcsolatunk csupán általánosságok megfogalmazására ad lehetőséget, különösen, hogy csak a fitoterápiára támaszkodhatok, márpedig azt a tanulmányaiból már Ön is tudja, hogy a természetgyógyászatban nincs két egyforma eset, két egyforma betegség még akkor sem, ha (majdnem) minden összevág.
Hogy mégis adjak konkrét választ: próbálkozzon a jamgyökér készítményekkel.
Hízás ellen: táplálékai 80 százalékát a zöldségek tegyék ki, lehetőleg nem keverve más típusú élelmiszerrel (fehérje: hús, tej, tejtermék, tojás; cukor: gyümölcs, burgonya, gabonafélék), és a zöldségek is minél inkább természetes formájukban szerepeljenek, salátának, mártogatósnak elkészítve, párolva, gyengéden főzve, grillezve.
Fejfájás: itt nagyon kellene a családi állapota, családi és munkakörülményei, vérnyomás értékei, anyagi gondjai/helyzete, stb. és hosszú beszélgetések arról, hogy mi az, amin annyit rágódik, hogy belefájdul a feje.
Válaszok hiányában: legyen minél többet szabad levegőn, lehetőség szerint tornázzon, biciklizzen, ússzon, kocogjon vagy űzzön más sportot, ami örömet okoz, mégpedig rendszeresen, legalább heti 2-3 alkalommal.
Jó egészséget kívánok!
Benke Rita

Noieseg 2014-11-07 07:37

Kedves Rita!
Valaszat koszoszom!
Sok utmutatast kaptam, es bizony amit leirt az mind igaz. A problema a lelek oldalrol indul tudom es amit felvetett az nalam mint tunet jelentkezik. A megoldas egy jo segiton es rajtam mulik! Igy is nagyon koszonom .a tanulasban is segitett!
Szep napot! Csilla

2014-11-09 16:24

Kedves Csilla!
Örülök, hogy segíthettem. Ezúton is köszönöm szépen megtisztelő bizalmát.Olvassa a Life. hu-t és engem a jövőben is.
További jó tanárokat kívánok a tanuláshoz, (ha kérdése van, abban is szívesen segítek, ha tudok), végül mielőbbi gyógyulást kívánok!
Szeretettel üdvözlöm!
Benke Rita

imelda 2014-11-14 16:09

Kezdődő inkontinenciám van.....szeretnék kigyógyulni,de hogyan?

2014-11-20 10:34

Kedves Imelda!
A legjobb megoldás, ha rendszeresen tornáztatja intim izmait. A jelen fórum nem ad lehetőséget ennek kifejtésére, de az interneten talál olyan mozgásoktatókat, akik ebben segíteni tudnak. A módszer lényege, hogy húgycső-, végbél- és hüvelyizmait megedzve meggátolja meg a vizelet elcseppenését, elfolyását. Ez a módszer az inkontinens problémákon túl jelentősen javítja a szexualitás tökéletesebb megélését is, valamint a kismedence szerveinek jobb vérellátást, vagyis egészségét.
E célirányos mozgást mellett - sőt önmagában is - ajánlom a talpreflexológiát és a fülakupunktúrát a mielőbbi és végleges egészség érdekében. Előbbit akár önmagának is elvégezheti, természetesen szakértő útmutatása és betanítása után.
Köszönöm kérdését, jó egészséget kívánok!
Benke Rita

romeo 2014-12-04 18:27

Kezet csokolom kedves Benke Rita nagyon szepen megkerem magat legyenszives adja meg a telefon szamat nagyon fontos lenne a sogor nomnek mind 2 ketto veselye rossz allapotban van sos 70. 357.2351 ido pontot szeretnek kerni koszi please contact me.

2014-12-06 18:16

Szép-jó estét kívánok kedves Rómeó/Kőfalvi Attila!
Köszönöm szépen megtisztelő megkeresését!
Telefonom: 06 20 397 7585.
Hogy hívják a sógornőjét? Kérem, hogy Ő jelentkezzen, hogy tisztázhassunk néhány felvetődő kérdést. Mindenképpen tudnom kell, mit ért azon, hogy "mindkét veséje rossz"?
Tisztelett üdvözlöm!

eset32 2015-04-06 11:57

Kedves Rita!
Szeretnék a reflexológiával kicsit megismerkedni, tudna nekem ajánlani egy könyvet? Zónatérképeket nézegettem a neten, de bizonyos szerveket nem ugyanott jelez és így nem tudom, hogy melyik a helyes.
Segítségét előre is köszönöm.

2015-04-07 09:41

Kedves Réka! Csak helyeselni tudom az elképzelését. Valóban az egyes térképek között vannak kisebb-nagyobb eltérések...
Jómagam több nagy elődtől tanultam, talán dr Csikai Erzsébet és Halász Anna talptérképe a legpontosabb.
Véleményem szerint akkor jár el helyesen, ha tapasztalt reflexológustól is kér személyes szakmai segítséget!
Kérdését köszönöm, üdvözlettel: Benke Rita

Benke Ritatermészetgyógyászszakértőreflexológusakupresszőr