fashion week Katalin hercegnő Katalin hercegnő ruhái Vilmos herceg stílus Vilmos herceg feleségének élete
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katalin hercegnő divatbakikat rendszeresen elkövető, átlagos nőből néhány hónap alatt igazi stílusikonná változott, akit nők tízezrei figyelnek és követnek. Nem vagyunk az elvakult másolás hívei, van viszont néhány dolog, amit érdemes ellesni az angolok kedvencétől, akit máris Diana hercegnő utódjaként emlegetnek.

"Spórolj a ruhákon!"

A divatbloggerek és divatújságírók azonnal kiszúrták, hogy Katalin hercegnő több eseményen is ugyanabban a ruhában jelent meg. A leghangosabb kritikus mégis az utóbbi időben divatrendőrnek állt Kelly Osbourne lett. A híresség szerint most már az egész világ tudja, hogy a királyi család milyen zsugori, és hogy a monarchiában szemlátomást válság van, ha Kate-nek arra sem telik, hogy minden nyilvános rendezvényre új ruhát vegyen.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Hivatalos eljegyzési kép (2010. 12. 11.), kanadai körút ( 2011. 07. 01.)

Ahogy Diana hercegnő megszegte a protokollt azzal, hogy harisnya nélkül jelent meg hivatalos eseményeken, úgy Katalin is csavar egyet az elavult szokásokon. A fenntarthatóság és a spórolás nem rossz üzenet manapság.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Zara Phillips előesküvői bulija (2011. 07. 29.), Los Angeles ( 2011. 07. 08.)

"A púderszínű topán mindig bevethető!"

Katalin után az egész világ púderszínű cipőben tipeg, ami nem csoda, hiszen ez a semleges árnyalat bármilyen színű vagy stílusú ruhához illik. Mi pedig írtunk erről jó sokat a héten, úgyhogy ehhez nem is fűznénk többet.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

"Támogasd a hazait!"

Aki ennyire szem előtt van, és egy országot képvisel, annak szinte "munkahelyi kötelessége", hogy a hazait támogassa. Kate Middleton előtt ugyan mindenkinek volt fogalma az Alexander McQueen divatházról (ha máskor nem is, a tervezőzseni halála kapcsán mindenki hallhatott róla), de Jenny Packham, a Londonban élő és alkotó Roksanda Ilincic és Erdem Moralioglu nevét vagy az Issa márkát sokan csak Katalin által ismerték meg. A stílusos hercegné előszeretettel viseli a brit tervezők alkotásait, ezzel is kellő médiafigyelmet biztosítva nekik. A dizájnerdarabok mellett viszont nem veti meg a fast fashion márkákat sem, ami szép kis forgalmat hoz Katalin kedvenceinek - a Reiss vagy a Zara - konyhájára.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jenny Packham és Issa ruha


Fotó: Farkas Éva
Fotó: Farkas Éva
Katalin hercegnő stílusával Szemes Nóra személyi stylist maximálisan elégedett. Úgy gondolja, nagyon jó stílustanácsadója van, hiszen az elmúlt évekhez képest rengeteget fejlődött az öltözködése. "Nagyon letisztult, elegáns, nőies, mint az ilyen körben mozgó emberek általában" - mondja Nóra, aki szerint látszik, hogy Katalin hercegné követi a divatot, de például Michelle Obamánál sokkal visszafogottabban fordítja le a trendeket a maga nyelvére. Éppen ezért sokkal több ember számára "emészthető" a stílusa és sokkal könnyebb követni is. "Katalin abszolút követendő példa abból a szempontból, hogy pontosan tudja, mi áll jól neki. A klasszikus elegancia stílusát képviseli, de az összhatás mégis több annál." Megkérdeztük szakértőnket arról is, mi a véleménye a Kate Middletont ért kritikákról, amelyek a hercegné "újrahasznosított" ruhatárát vagy a sminkjét érik. "Szerintem Katalin hercegnő jó példát mutat a fenntartható divatról. Egy protokollesemény nem egy bál, ahova tényleg nem illik kétszer ugyanazt a ruhát felvenni. Attól, hogy többször is megjelenik ugyanabban a ruhában sokkal emberibb lesz, nem tűnik elszálltnak." Ami pedig a sminket illeti, Szemes Nóra szerint ennyi szemceruza pont belefér, ettől nem lesz közhelyes a sminkje. "Nekem úgy tűnik, pont azért kritizálják, mert más fogást nem találnak rajta. Katalin hercegné pont olyan, amilyennek lennie kell."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.