BB - Az arcápolás kétbetűs csodája

bőr krém szépségápolás szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egységes bőrszínt biztosít, hidratál, csökkenti a pirosságot, ragyogóvá teszi a bőrt és véd a nap káros sugaraitól - mindezt egyszerre. A BB krémek a szépségipar legújabb slágertermékei, amelyek lassan meghódítják az egész világot. Összegyűjtöttük, mit érdemes tudni a csodakrémnek becézett kencéről, és hogyan kell használni.

Tipp! Rá se lehet ismerni, elképesztően szexi lett a vadóc énekesnő! Kattints a galériáért!


Thinkstock
Thinkstock

Németországból jöttem... Ázsián keresztül

A BB krém elnevezés fél évvel ezelőtt talán csak azoknak mondott valamit, akik jártasak voltak a koreai szépségtrendekben vagy rendszeresen olvastak beauty blogokat, ma viszont már nehéz nem hallani a kozmetikai különlegességről, amit a szépségápolás legújabb csodájaként emlegetnek. A két b betű az angol blemish balm (vagy beauty balm, vagy beblish balm) kifejezés rövidítése. A most ismert BB krémek elődjét dr. Christine Schrammek német bőrgyógyász fejlesztette ki az 1950-es években (más források szerint 1968-ban). Olyan készítmény előállítása volt a cél, amely elfedi az akkor egyre elterjedtebbé váló lézeres beavatkozások utáni bőrpírt, ezzel egy időben pedig elősegíti a bőr gyógyulását is. A bőrgyógyásznő 1985-ben meghívást kapott Koreába és Japánba, ahol több termékével együtt bemutatta a saját neve alatt futó BB krémet is. A készítményt imádták az emberek, pillanatok alatt az egyik piacvezető kozmetikai termék lett, és a mai napig annak számít. Erre még jobban rásegített az is, hogy az ázsiai hírességek is rajongani kezdtek érte, és szívesen elárulták a nagyközönségnek is, mitől makulátlan és ragyogó a bőrük. A doktornőt 2003-ban a kozmetikai iparban elért sikerei miatt életműdíjjal tüntették ki, a krém pedig világhódító útjára indult köszönhetően annak, hogy egyre több beauty-márka fejlesztette ki a saját BB krémjét.

Csodakrém?

A BB krémek első látásra olyanok, mint a színezett hidratálók, de sokkal többet nyújtanak a hidratálásnál és a minimális fedésnél - legalábbis a marketingszövegek alapján. Ezek a hibrid készítmények egyesítik a könnyed alapozók, a vitaminokkal felturbózott hidratáló krémek és a fényvédők legfontosabb tulajdonságait egyetlen készítményben. Lehet, hogy nem tünteti el a nagyobb bőrhibákat, mint az arra kifejlesztett alapozó, lehet, hogy nem felel meg száz százalékosan a hidratálása, de van még egy adu ász, amivel beelőzheti a többi terméket. Sok helyett egyetlen készítményről van szó, amihez még akkor is hozzányúlhatunk, ha amúgy nem lenne időnk külön hidratálót, korrektort, alapozót és púdert is használni. A reggeli sminkelési procedúra is jó pár perccel lerövidül, ha úgy akarjuk. Talán pont ez a legnagyobb titka? Meglehet. Másnak talán a helytakarékosság a legmeggyőzőbb érv, hiszen sok krém helyett itt csak egyetlenegyről beszélünk. Megint más az egyszerű és villámgyors felvitel miatt teheti a voksát a BB krémek mellé.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!




Így használd a BB krémet!

- A BB krém sminktermék, tehát mindig használhatod, amikor alapozót, púdert vagy korrektort is használnál, éjszakára viszont - annak ellenére, hogy a BB krém nagyon jól hidratál is - ne használd!

- A BB krémet is megtisztított és hidratált bőrre kell felvinni. Akinek alapjáraton is zsírosabb vagy olajosabb a bőre, annak nem kell külön hidratáló krémet használnia alatta.

- Nyomj egy keveset a tubusból a tenyeredbe, majd a mennyiséget oszd el az arcod öt pontján: a homlokodon, az arcod bal és jobb oldalán, az orrodon és az álladon.

- Használj alapozó ecsetet vagy a két ujjadat, és gyorsan oszlasd el egyenletesen a krémet az arcodon úgy, hogy az egész arcfelületre és az állvonal alá is jusson.

- Várj öt percet, hogy a krém beszívódjon a bőrödbe. Ezalatt a krém oxidálódik, így idomul a bőrszínedhez. Ezért van az, hogy a BB krémek általában csak egy vagy két különböző árnyalatban kaphatók, hiszen felvitel után néhány (maximum 20) perccel már nem fog elütni a bőr színétől.

- Öt perccel az első réteg felvitele után még egy réteget felvihetsz a bőrödre, de ezt csak akkor, ha a nagyobb bőrhibákat is szeretnéd elfedni. A hibákat eltüntetheted korrektorral is. A BB krém fölé kerülhet púder is, ha nagyon olajos a bőröd, de ez sem kötelező. Mindig próbálkozz és hallgass a bőröd igényeidre.

Tipp! Még mindig csúcsformában a 42 éves szexi modell. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.