műszempilla nyérc szépségápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 1920-as évek óta imádják a nők a műszempillát, de akkor még emberi hajból készültek ezek a szépészeti kellékek. A legutolsó trend szerint kisállatok szőréből állítják elő őket.

Az angol szalonokban ma a nyérc szőréből készült műszempilla a legnépszerűbb. A tengerentúlon már egy ideje kelendőek ezek a pillák, köszönhetően az olyan hírességeknek, mint Jennifer Lopez, Kim Kardashian és Heidi Klum. Angliában viszont csak az utóbbi időben ütötte fel a fejét ez az őrület. A műszempilla ára is megváltozott: míg korábban 5000 fontba került egy kétórás, állat szőréből készült szempilla felrakása, ma már csak 125 fontot, azaz 46 ezer forintot kóstál, ami még inkább hozzájárul a népszerűségéhez.

Thinkstock
Thinkstock

Janette Vince szempillaszakértő szerint a 100 százalékban szibériai nyércből készült szempilla sokkal szebb és természetesebb külsőt kölcsönöz a nőknek. "Tizenkét hónapja kezdtem népszerűsíteni ezeket a pillákat, és a nők imádják. Csak kevesen vannak, akik ezzel a szőrrel dolgoznak, én is többféle állat szőréből készítek pillát, de vitathatatlanul a nyérc a legjobb. Nem ölik meg az állatokat, csak fésülgetik őket, és az innen származó szőrt használják" - vallotta a szakértő.

Az állatvédők viszont nem nézik jó szemmel a nyérc szőréből készült szempillákat: tavaly például erőteljesen támadták a Jersey Shore sztárját, Snookit, amiért a lány feltette a weboldalára az állatszőrből készített pilláit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.