Kósza szőrszál, narancsbőr - csak a pasi meg ne tudja!

Forrás: Thinkstock -
kozmetika szemöldökszedés gyantázás praktika szépségápolás szexuális élet pedikűr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevés nő vetemedik arra, hogy a kedvese előtt tegyen fel iszappakolást vagy nyomkodja vörösre az arcát. Apró szépségtrükkjeinket szeretjük megtartani magunknak, és arra törekszünk, hogy a férfiak már csak a tökéletes végeredményt lássák. Vajon ennek mi az oka?

Szőrtelenítjük a lábfejünket, gyantáztatjuk a bajszunkat, és egyéb apró trükkökhöz folyamodunk, persze úgy, hogy a férfiak ne szerezzenek róla tudomást. A gondolattól, hogy a párunk megtudja, mi zajlik a fürdőszobában, a legtöbbünket kiveri a víz. Egy nemrégiben 2000 hölgy bevonásával végzett közvéleménykutatás során kiderült, hogy egy átlagos nő körülbelül nyolc szépségápolással kapcsolatos dolgot titkol el a párja elől nap mint nap.

Forrás: Thinkstock

Persze mindenkinél más a határ. Míg valaki simán pedikűrözik a kedvese előtt, addig van, aki még a szemöldökét sem hajlandó kiszedni a párja jelenlétében. Lássuk, melyek azok a tevékenységek, melyeket a nők igyekeznek nem férfiak előtt elvégezni.

1. Szedjük a szőrt a lábujjainkról
2. Szőrtelenítjük az arcunkat
3. Furcsa szőrszálakat távolítunk el a testünkről
4. Szedetjük a bajszunkat
5. Eltávolítjuk a talpunkról a bőrkeményedést
6. Alakformáló fehérneműt viselünk
7. Szedjük a szemöldökünket
8. Gyantáztatjuk a bikinivonalat
9. Szedjük a szőrt az orrunkból is
10. Napi arctisztítás, krémezés
11. Pedikűrözünk
12. Fehérítjük a fogainkat
13. Ránctalanító krémeket használunk
14. Fogkrémet teszünk a pattanásokra
15. Arcpakolással szépülünk
16. Gyantáztatjuk a lábat és az alkart
17. Push-up melltartót viselünk
18. Radírozzuk a testünket
19. Festetjük a szempillánkat
20. Narancsbőr elleni krémet használunk

Janka, 35, üzletvezető:

"Fazont nem szívesen gyantáztatnék a pasim előtt, bár tudom, hogy tetszene neki, hiszen ha a lábamat szőrtelenítem, azt is szexisnek tartja!"

Iza, 37, marketinges:

"A szőrmentesítési akció nálam teljesen magánügy. Nem gyantázok, sőt, nem is borotválok előtte. Az arcpakolással semmi bajom, abban néha még segít is, sőt, még a hajfestésben is, ha kérem..."

Vica, 21, egyetemista:

"Borotvát semmiképp nem használnék a barátom előtt, de ugyanígy vagyok az arc- és hajpakolásokkal is. Nem akarom megijeszteni... A krémezést, sminkelést, körömreszelést simán megcsinálom előtte is. De a sarokreszelés! Na, azt soha nem végezném akkor, ha ő is ott van!"

Julcsi, 27, edző:

"Mivel máskor nem tudtam megoldani, nemrég a párom előtt tettem fel az arcpakolást. Először sandán nézett rám, de azt mondta, nem zavarja a dolog. Én döntöttem el, hogy többé ilyen nem lesz - ő lássa csak a tökéletes végeredményt!"

Anna, 31, jogász:

"Én soha nem szőrtelenítenék a pasim előtt, maradjon csak a fürdőszoba és az én titkom az egész procedúra, a szemöldökszedéstől kezdve a bikinivonalig. A sarokreszelés határeset, előtte még nem csináltam. Az összes többit bevállalom akkor is, amikor ott van, egy kis krém itt-ott csak ne kergessen ki senkit a világból. Az orrszőrszedegetését én sem szívesen nézegetném, de a krémezéssel, borotválkozással semmi bajom. A körömvágástól viszont kiver a víz."

Gazdag Enikő, párkapcsolati tanácsadó:

"A határok mindenkinél máshol vannak, de nagyon fontos, hogy ezek meglegyenek. Van, aki elvonul, amikor könyvet olvas, más a szépítkezést végzi zárt ajtók mögött. A lényeg az, hogy legyen meg az egyéni, privát szféránk, legyen olyan tevékenység, amit egyedül végzünk. Hogy ez a szemöldökszedés vagy a gyantázás, azt döntse el mindenki maga. Ha azonban ezek a határok eltűnnek, komoly gondok lehetnek a párkapcsolatban. A nagyon egymásba gabalyodott pároknál az intim szféra megszűnése a szexuális életre káros hatással van. A szexhez távolság kell - ezt nem árt szem előtt tartani." 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.