Tudtad? Senkinek sem kell ránctalanító!

szauna szérum ránctalanítás bőrápolás arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretjük elhitetni magunkkal, hogy mi mindent megteszünk a szépségért - ezért a kozmetikumokhoz menekülünk. Elcsábulunk az örök fiatalságot ígérő méregdrága ránctalanítóktól, és fél havi fizetésünket költjük orcánk makulátlan simaságára. A kérdés csak az, mennyi az átverés a legújabb csodaszerek piacán?

iStockPhoto
iStockPhoto

Megérdemeljük, jár nekünk, a siker kulcsa, a szerelem záloga - hogy örökké szépek és fiatalok maradjunk. Minden kozmetikus másképpen vélekedik arról, mikor érdemes elkezdenünk a szemránckrémek használatát, és vita folyik arról is, melyek a leghatékonyabb sminklemosók. Az ember lánya már azt sem tudja, hová kapjon a kenceficék tengerében. Az egyik legnevesebb kozmetikai cég szakértője elárulta azt a 6 dolgot, melyekkel eddig átvertek bennünket!

1. Használj más krémet az arcon, a nyakon és a dekoltázson

Valójában teljesen mindegy, hogy a felsoroltak közül hol is használjuk a terméket, sőt, ha jó minőségű, némi ránctalanítót is tartalmazó hidratálóra akadunk, azt nappalra és éjszakára is bátran használhatjuk.

2. Minél drágább, annál jobb - varázslatos luxuskozmetikumok

Ha bőrápolásról van szó, az ár nem jelent feltétlenül magas minőséget. Gyakran előfordul, hogy az eszméletlenül drága, szuperhatásosnak mondott krémek olyan extrákkal vannak felturbózva, melyek könnyen allergiás reakciót válthatnak ki. Vegyük például a vitaminokat: ha általában egészséges vagy, megfelelő számodra egy napi alap vitaminmennyiség. Ez esetben semmi szükséged extra adag vitaminbevitelre, tökéletesen megteszi egy normál hidratáló némi fényvédővel.

iStockPhoto
iStockPhoto

3. Arctonik - miért is kell?

Ha egészséges és szép az arcbőröd, a tonik teljesen felesleges. Általában ez a kozmetikum a tág pórusúaknak fontos, illetve azoknak, akiknek túlságosan zsíros az arcbőre. Ha rozaceás az arcod, szintén megéri arctonikba fektetni, ellenkező esetben azonban kidobott pénz!

4. Hidratáló szérum a siker kulcsa?

A szérumok jelentősége megkérdőjelezhető, mert önmagában használni ezt a ,,csodaszert" nem ér túl sokat. Tény, hogy a szérum segít a bőr helyreállításában egy megterhelő nap vagy egy kozmetikai kezelés után, de csak akkor igazán hatékony, ha nem önmagában, hanem arckrémmel együtt használjuk. Természetesen ha érzékeny bőröd van, sokat segít, ha napi szinten alkalmazod, de csakis egy kezelés részeként.

5. Fiatalító csodaszerek

Megelőzni az öregedést és eltüntetni az évek előrehaladtának jeleit két teljesen különböző dolgot jelent. Akinek már megjelentek az apróbb mimikai ráncai, egy öregedésgátló kozmetikum mindössze 2-5%-ot képes javítani a bőr állapotán. Ennél hatékonyabb eredményt csak az érhet el, aki komolyabb klinikai kezelésre, netán műtétre vállalkozik, esetleg van olyan elszánt, hogy gyógyszernek minősülő készítményt irat fel magának a ráncok ellen.

iStockPhoto
iStockPhoto

6. Alakformáló krémek

Ők a kedvenceink - nem is hinnénk, hány nő bízik abban manapság, hogy egy kéthetes, méregdrága ,,alakformáló" krém használatával combja karcsúbb, hasa kockásabb, popsija pedig kerekebb lesz. Egy hangyányit talán javít a bőr állagán a rendszeres testápolás, de el kell hogy keserítsünk: a reklámok ellenére ma nincs a piacon olyan krém, melytől karcsúbb leszel - szóval hiába eszel reggelire fánkot, és kened este a combodat zsírégető krémmel, a csoda nem fog bekövetkezni. Ellenben a kondibérlet, a zumba vagy a gyakori zöldségfogyasztás igencsak hatásos lehet!

Írásunkkal nem elkeseríteni akartunk, mindössze arra próbálunk ösztönözni, hogy nézd meg jól, mire költesz. Tartsd észben: kívül használhatod a legjobb krémeket, ha belül nem vagy rendben. Tarts néhanapján egy tisztítókúrát, fogyassz rengeteg folyadékot, izzadj a szaunában, sportolj, kerüld a cukros ételeket és a stresszes helyzeteket - és bújj össze minél többet a pasiddal. Meglátod, jobban kisimul az arcod, mintha tízezreket költenél a drogériában!

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Bizarr szépségkezelés: rágcsáló halak!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110107-manikur-halakkal.htmlSzáműzheted a régi kencéidet!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110103-szamuzheted-a-regi-kenceidet.htmlTestrészeid árulkodnak életkorodról!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20101208-testreszeid-arulkodnak-eletkorodrol.htmlFelismered? Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztár! - fotóvalhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110112-felismered-gyonyoru-no-lett-az-egykori-gyereksztar-fotoval.htmlSzevasztok szőkék! Kimentetek a divatból!http://www.life.hu/szepulj/haj/20110109-a-szoke-haj-mar-nem-divat-2011ben.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.