A legszebb sminkek kék szemhez - Ahogy a sztárok csinálják

kék szem smink szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Genetikai mutáció miatt alakult ki és terjedt el a kék szem - állította néhány éve egy dán kutatócsoport. Ma a Föld lakói közül minden tizedik ember kék szemű. Két egyforma kéket viszont nagyon nehéz találni, hiszen a szürkétől a türkizig nagyon széles az árnyalatok palettája. Legyen szó bármilyen árnyalatról, van néhány sminkes fogás, amivel ezt a gyönyörű szemszínt még inkább kiemelhetjük.

Hagyd érvényesülni natúr sminkkel!

Azok például, akik olyan ragyogó, feltűnő kék szemet örököltek, mint Reese Witherspoon, Alexis Bledel vagy Zooey Deschanel, nem kell agyoncifrázniuk a dolgot. Ezek a szemek ugyanis önmagukért beszélnek. Szemhéjpúdert érdemes a bőrszínű árnyalatokat felsorakoztató palettáról választani, majd egy kevés szempillaspirállal mélyíteni a tekintetet.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Reese Witherspoon, Alexis Bledel, Zooey Deschanel

Szempillaspirál és tus

Nagyon hatásos tud lenni, ha a kék szemet nem színekkel, hanem vastag tusvonallal vagy sűrítő, dúsító szempillával emeljük ki. A kontúr nem vonja el a tekintetet a szem színéről, viszont nagyon előnyösen kiemeli.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Christina Aguilera, Nicole Kidman, Taylor Swift

Erős kontúr világoskék szemhez

Az előbbinél erőteljesebb, misztikusabb hatást érhetnek el azok, akiknek világoskék szemük van. Nem kell mást tenniük, mint felül és alul is kontúrozni a szemet. A vízvonalba húzott fekete vonal, a sűrű szempillák és a felső kontúr miatt a tekintet hipnotikus erejű lesz.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Cameron Diaz, January Jones, Cate Blanchett

Tabudöngetés: fesd kékkel!

Valószínűleg mindenki hallotta azt a tézist, mely szerint ugyanolyan színnel, mint a szemünk nem szabad sminkelni, mert így optikailag egyetlen kontúrtalan masszává olvad össze a szemünk és a szemhéjunk. Ez ebben a formában nem igaz. A kék szeműek is sminkelhetnek kék színnel, de a szemmel megegyező árnyalatot valóban érdemes kerülni. Annál sötétebb vagy világosabb kék, főleg, ha erős szemkontúrt is használunk, kiemeli a kék szemet.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Taylor Swift, Liv Tyler, Jessica Stroup

Fiatalon - színesen!

A kék szem őrült jól mutat a színes szemfestékkel is. Evan Rachel Wood csillogó lilával emelte ki a szemét, ami viszonylag visszafogott választás a másik két fiatal színésznőéhez képest. Elle Fanning a sárgát választotta, Saoirse Ronan pedig narancsot és pirosat vitt fel a szemhéjára. Érdemes ezekkel a színekkel is kísérletezni, de vigyázat, van az a kor, ami fölött ez a fajta szemfestés már annyira nem mutat jól.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Evan Rachel Wood, Elle Fanning, Saoirse Ronan

Bronz és barna

Első hallásra érdekes lehet, hogy a kék szemet remekül kiemelik a sötétbarna és a bronz szemfestékek, pedig nincs ebben semmi rendkívüli akkor, ha tanulmányozunk egy színkört. A körben ugyanis a kékkel szemben a bronzos, barnás árnyalatok állnak. A komplementer színekről pedig tudjuk, hogy kiegészítik és kiemelik a velük szemben álló árnyalatot. Szinte nem is tudunk olyan kék szemű sztárról, aki ne sminkelne rendszeresen ezzel. Talán csak Cameron Diaz és Jennifer Aniston a kivételek, akiknek viszont bronzbarna bőrszínűk van, ami szintén kiemeli a kék szemet.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Diane Kruger, Angelina Jolie, Malin Akerman, Charlize Theron

Füstös szürke

A szemhéjpúderek közül a szürke az egyik adu ász, amivel bármilyen színű szemet sminkelhetünk. A világosszürke gyönyörűen mutat a világos- és középkékkel, mert kiemeli azt. A szürke kerülhet közvetlenül a szempillasor mellé, vagy egészen a szemöldökcsontig is akár.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Rachel McAdams, Christina Hendricks, Courteney Cox

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.