szemhéjfesték rúzs barna szem smink szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azok közé tartozol, akik szerint a barna szem unalmas? Netán barna a szemed és más színű kontaktlencséről álmodozol? Ha a kérdésekre igen a válaszod, ideje megszeretned a szemed színét. Az unalmas jelzőt cseréld meleg, bársonyosra, aztán menj közelebb a tükörhöz és vizsgáld meg, mennyi szín tarkítja íriszedet a barna mellett.

A barna szemedet ragyogóvá teszik a barna árnyalatai

Ha azt gondolod, hogy ez a páros az egyhangúság netovábbja, akkor nyugodtan olvass tovább. A barna árnyalatai között széles a paletta. A színek kiválasztásához alapként a szemszínedet vedd, a benne található barna árnyalatokat rakd a palettádba is. Így harmonikus lesz a tekinteted, hiszen a saját színeiddel emeled ki a szemedet. Előfordulhat, hogy sárga, réz vagy khaki színt is találsz az íriszedben, a teendőd ugyanaz: bátran válogass ilyen színű szemhéjfestékeket. A legszebb, ha összesatírozod őket, persze nem egymásra, hanem egymás mellé téve a színeket. A sötét kakaó vagy csokoládé színű kontúrozás barna szemnél elengedhetetlen, mivel mélységet és intenzitást ad. Próbálgasd, hogyan áll, ha csak az alsó szemhéjadat és a vízvonaladat fested ki. Megsúgjuk, titokzatossá teszi a szemedet.

Forrás: AFP, style.com
Forrás: AFP, style.com

A szemed színétől eltérő barna látványosan kiemeli a szemed barnaságát. A fényes bronzok, az aranyló karamellek és a meleg tóp (szürkésbarna) színeknek is ugyanez a hatása. Eva Longoria mogyoróbarna satírja ragyogóvá teszi tekintetét.

A sötétbarna, fekete vagy mélybordó szemceruza kötelező sminkkellék

Nyúlj mélyebbre sötétbarna szemhéjfestékedben és kezdd el körbesatírozni a szemedet! A külső szemzugba törekedj, rétegről rétegre dolgozz, a szín erőssége, mélysége tőled függ. A művelethez válassz gömbölyű ecsetet. A gyöngyházas, vagyis csillogó szemhéjfestékekkel könnyebb dolgozni, a mattok természetes hatást nyújtanak, amellett, hogy jobban árnyékolnak. Feketébe hajló sötétbarna vagy a klasszikus fekete szemceruza a barna szeműek legjobb barátja. A "kajal" feliratú szemceruza hamar elmosódik, krémes marad a bőrödön. Dolgozz rá szemhéjpúdert, és egész napos tartósságra számíthatsz. A vízvonaladba viszont a legjobb választás, ugyanis ide - elvileg - nem használhatnánk vízálló fajtát.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A világos bőrű, barna szemű lányok a fekete helyett bordó ceruzával járnak jól. Világos bőrükön feketének fog hatni, nem "keményíti" be sem a szemüket, sem a vonásaikat.

A füstös szem a barna szeműek elsődleges kedvence, bármilyen színből, középárnyalatban vagy feketével kontúrozva hangsúlyozza a szemet. A füstös szem királynője, Kim Kardashian szürke sminkje és óriás pókszempillái kivételes stílust kölcsönöznek neki.

Kedvencünk a kék

Téged is megihlet a tenger kékje vagy a kikötőben a matrózfiúk csíkos pólója? Mi szeretünk a külvilágból inspirálódni, a természet színei megannyi ötletet adnak. A világoskéktől bohóc tekintete lesz a barna szeműeknek, de a bársonykék, a vadóc királykék, a türkiz és az éjkék fenséges magasságokba emeli megjelenésedet. Ha a kék szemhéjfestéket első körben soknak érzed, maradj a szemceruzánál vagy egy egyszerű alsó kontúrnál. Játssz a színekkel, a kékekkel, akár egyszerre több árnyalatból is elkészítheted a sminkedet.

Forrás: syle.com, Kismet Magazine, Facebook/Eve
Forrás: syle.com, Kismet Magazine, Facebook/Eve

A kék mellett a lila is tuti befutó! A padlizsánlila és a barna találkozásától garantáltan beindul a vonzás törvénye.

Az arcpirosítást és a rúzst a barna szeműek se feledjék

Az arc üdítése, az ajkak színezése szemszíntől független, mégis kiemeljük fontosságát. Az arcpírod legyen üde, teltebb barack, vagy egy vadító pink is belefér - ha bevállalod. A fekete szempillaspirál, pink orcák, pink rúzs kombó egyszerű, mégis lehengerlő hatású sminket eredményez. Napbarnított bőrű és barna szemű lányok a bronzosítókból a sötétebb árnyalatokat is választhatják, azért a csokibarna arcra nem való, még csontosításhoz sem. Bronzosítónál a lényeg, hogy ne pacát fess az arcod két oldalára, hanem keresd meg az arccsontodat és a fölötte lévő területet barnítsd be, a halántékod irányába.

Forrás: AFP, www.annabelle.ca
Forrás: AFP, www.annabelle.ca

A világos, esetleg gyöngyházas rózsaszín rúzsokat most felejtsd el, nem áll jól a barna szeműeknek. Persze kivételt tehetünk, hiszen van az az árnyalat, amivel tündérnek tűnhetsz, de körültekintően válogass és próba nélkül haza ne vidd! Sminkkészleted összeállításánál vezessen a praktikum, csak ezután jöjjenek a divathóbortok. Inkább találd meg a szerelmet a narancs, a málna, az izzó vörös színekkel, a barna szemeddel fantasztikus összhangot fognak alkotni. Végül jusson eszedbe útravalónk: minden jól áll, csak tudni kell viselni!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.