kozmetika bőr arcpakolás szépség bőrránc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor előfordul, hogy jelenésünk van, és a legjobb formánkat kell hoznunk. Hónap vége van, kozmetikushoz elmenni luxus lenne, de kicsit nyúzott, megcsúszott arc néz vissza ránk a tükörből. Mit lehet tenni ilyenkor? Megfutamodni, vagy hozzálátni egy 5-10 perces szépségkúrához? Szerintünk a második opció a nyerő, meg is írjuk, mit kell tenned!

Répakezelés

Mi kell hozzá?
• 4 kisebb répa
• 6 kiskanál méz
• 1 csepp extraszűz olívaolaj


Nincs benne semmi ördöngösség, mégis csodákra képes. Főzd a répákat jó puhára, add hozzá a mézet és az olajat. Ha megvan a szilárd massza, tisztítsd meg az arcod, töröld meg egy érdesebb törölközővel, majd kb.15-20 percre tedd rá a pakolást. Közben masszírozhatod is az arcbőröd. Végül langyos vízzel öblítsd le a maszkot. Feszes és üde lesz a bőröd, a répának köszönhetően pedig eltűnik a szürkeség, és ragyogó lesz az orcád!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Aranypakolás

Ez az a trükk, amibe kicsit invesztálnunk is kell, viszont a hatás nem marad el. Az ősi indiai ayurvéda gyógyászat nyolc fő ága közül az egyik a megfiatalítás tudománya. Az ayurvédikus krémek, pakolások közül is kiemelkedő a 24 karátos aranyporral kikevert arcmaszk. Száradás után mosd le langyos vízzel, és a csoda nem késik egy percet sem, azonnal ultrafeszessé válik a kezelt bőrfelület. Aranyat tartalmazó termékeket itt rendelhetsz!

Arcjóga

Az arc jógatornáztatása az 57 arc-és nyaki izom megmozgatásán alapul. Ha mind az 57 izmot aktiváljuk, felpezsdül a vérkeringés, és üdébb, feszesebb lesz az arcbőr. Se botox, se drága krémek, egyszerűen mindennap végezd el a gyakorlatokat. Tizenöt perc, nem több. Amellett, hogy megmozgatod az izmaidat, remekül szórakozhatsz, ugyanis ezek a gyakorlatok elég mulatságosak. Tehát 2 in 1: jókat nevetsz, és szépülsz is!


Gyakorlatok:
1. oroszlánarc 1.
2. oroszlánarc 2.
3. meglepett
4. trombitás
5. nyelves



Mindegyik gyakorlatot tíz másodpercig tartsd, majd hatszor ismételd meg. Legjobb, ha így kezded a reggelt. A tükör előtt, grimaszolva!

Hány olyan hírességet láttunk már, aki a botoxtól már a homlokát sem tudja összeráncolni, és egy egészségeset sem tud nevetni! Ne te légy a következő mimikátlan jégkirálynő! Próbáld ki trükkjeinket, próbálj meg sokat aludni, és igyál sok-sok vizet, hogy fiatal és feszes maradj!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.