Így készítsd fel a bőrödet a hűvös napokra!

bőr szépség bőrápolás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ősszel kitüntetett figyelmet kell fordítanod a bőrápolásra, hogy megvédd bőrödet a káros környezeti hatások ellen. Elő tehát a csodafegyverekkel! A cél: pótolni a bőr elvesztett nedvességtartalmat és feltölteni a "raktárakat" értékes hatóanyagokkal. Lássuk, hogyan! 

Első lépés a tisztítás

Elcsépelten hangzik, mégsem lehet eléggé hangsúlyozni az arctisztítás fontosságát. Bármilyen csúcsszuper hidratáló programba kezdesz is, az első és legfontosabb, hogy szabaddá tedd az utat a kencékben rejlő hatóanyagok számára. Minden esetben a bőröd típusának megfelelő arctisztítót használd! Ilyenkor ősszel célszerű mellőzni a vizes alapú emulziókat, ezek ugyanis tovább fokozzák a feszülő, húzódó érzést, helyettük inkább válassz hab állagú tisztítókrémeket. Ezek használatával megőrizheted a bőröd természetes nedvességtartalmát és optimális PH-értékét. A különböző hidratáló, tisztító habok és tejek felpuhítják a bőrödet, emellett pedig javítják struktúráját és átjárhatóságát.

Ezt próbáld ki:

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Vichy Oligo 25, L'Oréal Paris De-maq Expert


Le az elhalt hámsejtekkel!

Hogy a hatóanyagok gyorsabban és mélyebben beépüljenek a bőrödbe, heti rendszerességgel radírozd le az elhalt hámsejteket! A finom szemcséket tartalmazó arcradírokkal kíméletesen lecsiszolhatod a bőröd legfelső, elszarusodott rétegét, így javul annak vérkeringése, felszíne pedig puhább és finomabb lesz. Az eltömődött pórusok megnyílnak, így jobb lesz a bőrlégzés, és a tápanyagok szabad utat kapnak. Ne csak az arcbőrödet vedd kezelésbe, a testedet se hanyagold el! A hajlatokat, különösen a sarkadat, a térdedet és a könyöködet akár egy luffaszivaccsal is átdörzsölheted.

Ezt próbáld ki:

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Estée Lauder So Polished Exfoliating Scrub, Lush Ocean Salt arc- és testradír


Tipp: Ha éppen nincs kéznél egy ultramodern bőrradír, 1:1,5 arányban keverj össze sót vagy kristálycukrot protein-, mandula- vagy olívaolajjal. A só és a cukor szemcséi a legkiválóbb hámlasztó és radírozó szerek.

A jelszó: intenzív nedvességpótlás

Ilyenkor ősszel nem elegendő csupán hidratálókrémmel táplálnod a bőröd. Hívd segítségül a kozmetikai iparág csúcstechnológiával kifejlesztett csodafegyvereit! Jöhetnek a pakolások, maszkok és a legnagyobb harceszközök, a szérumok!
Egy jól megválasztott hidratáló maszk és pakolás hatásmechanizmusában hasonlít egy normál arckrémre, ám sokkal sűrűbb konzisztenciájú, jóval több növényi olajat tartalmaz, ezáltal pedig sokkal intenzívebb hatást érhetsz el vele. A maszkok és pakolások nagy nedvességtartalmuknak köszönhetően megduzzasztják a szaruréteget, ezáltal segítenek megkötni a nedvességet. A hatékonyságot még jobban fokozhatod, ha fürdés előtt viszed fel a maszkot vagy pakolást, a nagy páratartalom ugyanis segít, hogy még több nedvességet juttassanak a bőrödbe. Ezeket a szereket érdemes hetente minimum egyszer beiktatni az arcápolási programodba. Az arcradír után hagyd hatni kb. 15 percig, majd bő, langyos vízzel távolítsd el, végül pedig használj tonikot és egy lágy hidratálókrémet!
Figyelem! Akinek zsírosodásra hajlamos a bőre, válasszon a mélytisztító maszkok közül, ezek szabályozzák a faggyútermelést.

Ezt próbáld ki:

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

L'Occitane Moisturizing Face Mask, Alverde hidratáló maszk avokádóval


Tipp: A pakolást akár otthon is elkészítheted. A nedvességpótlásra a túró-, a joghurt- vagy a tejszínalapú pakolások a legalkalmasabbak. Kiválóan párosíthatók például a reszelt sárgarépa, az olívaolaj és a joghurt, a túró és a méz, valamint az uborka és a joghurt. Csupán a talkum vagy kaolin nevű összetevők egyikét kell beszerezned (gyógyszertárban), hogy a frissen készített pakolás ne folyjon le az arcodról.

Egy csepp luxus a bőrnek

Ha szeretnéd valami egészen speciális ápolásban részesíteni a bőröd, próbáld ki a hidratáló szérumok valamelyikét! Ezek ismérve, hogy akár néhány cseppjük is szupergyors bőrszépülést eredményez. A szérumok varázslata abban rejlik, hogy mindig csak egyetlen problémát orvosolnak, és a bennük rejlő hatóanyag-kombinációk minden készítménynél töményebb formában vannak jelen. Őszre tehát célszerű a nedvességpótló szérumok közül választanod, ilyenek például azok a kis elixírek, amelyek aloe verás vagy hialuronsav-termelést serkentő összetevőkkel vannak felvértezve. A cseppecskék intenzív vízmegkötő tulajdonságuknak köszönhetően már akár egy 4 hetes kúra alatt is képesek még a legirritáltabb, legszárazabb vagy a hámló bőrt is selymesen puhává tenni. Egyetlen hátrányuk csupán a magas ár, a szérumok előállítási költségei ugyanis jelentősen drágábbak, mint a krémeké.

Ezt próbáld ki:

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Bioderma Hydrabio Sérum, Herb-pharma Hydroceutical


Mindennapos bőrkarbantartás

Nem szabad alábecsülnöd egy jó hidratálókrém képességeit! A speciális kezeléseken túl a mindennapos bőrápolás részét kell, hogy képezze a krémezés. A szépségipar óriási fejlődésen ment keresztül az utóbbi években, és ez leginkább az újgenerációs krémek sokoldalúságában mutatkozik meg. Ma már számtalan igénynek megfelelő krém kerül az üzletek polcaira, csak ember legyen a talpán, aki képes eligazodni a kis tégelyek útvesztőjében. Ilyenkor ősszel különösen figyelj arra, hogy olyan terméket válassz, amely a hideg idővel is felveszi a versenyt: B5-provitamint, szójakivonatot, Q10 enzimet vagy kukoricacsírát tartalmaz.

Ezt próbáld ki:

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief, Biotherm Aquasource Non stop


Tipp: Ne feledkezz el a testedről sem! Zuhanyzás helyett a hűvösebb napokon ülj bele inkább egy kád vízbe. A fürdővízbe pedig tegyél néhány csepp babaolajat, hogy a bőröd bársonyosan puha legyen.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.