Franco Marco házasság párkapcsolat félrelépés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Húsz év házasság, három gyerek, egy válás, egy szerető. Ráadásul mindezek ellenére még mindig kénytelen vagy az exeddel élni. Te meddig bírnád, meddig tűrnéd? Ezt kérdezte olvasónk is Franco Marcótól, aki a Női Lapozó oldalán válaszolt neki.

Kedves Marco!

Húsz év házasság, 3 gyerek és számtalan hullámvölgy után két éve váltunk el a férjemmel. A gazdasági válság bekavart, a házat még nem adtuk el, egy fedél alatt élünk azóta is. Barátnője volt, tőlünk 120 km-re, így kéthetente találkozgattak, és mint utólag kiderült, halálosan szerelmes belé. Majd ritkultak a találkák, és mivel nem tudott sűrűbben odautazni, megegyeztek a nővel, nem folytatják a kapcsolatot. Felém fordulva határozott jeleket adott, visszajönne, mert ez így nem jó neki. Belementem, de számtalanszor éreztette velem, neki ez egy kínszenvedés, nincs szikra, csak sima szex. A gyerekeivel sincs jó kapcsolata. Hiába teszek meg mindent, hogy velem maradjon, neki ez nem elég. Lassan felőröl ez az egész, úgy érzem, nem sokáig bírom ezt. Ha hamarosan nem adjuk el a házat, összeomlok, és nincs tovább. Mondd, mit akarhat ezek után? Mire számíthatok? Meddig tűrjek még?

Köszi:
Boba

Kedves Boba!

Nehéz. Nem mondani nekem, lépni neked. Mert káosz van. Lelkedben (szereted és nem), testedben (szex vagy nem), zsebedben (épp üres). Érthető a zavar. Közben: barátnő 120 kilométerre, halálos szerelem - nem irántad -, laza alázás, aztán befejezés, megkönnyebbülés. Boldogság, hogy a férfi már nem szereti Őt. Vagyis azt. A távolságot. Érted? Nem a nőt utálta meg, csak azt, hogy messze van. Kínszenvedéses élet, szikra nélkül, sima szex. Ennyi. És a gyerek sem kell. Neki nem. Legalábbis nem úgy. Ezt is lenyeled. A hab (a tortán, vagy akárhol) szintén neked jár: a teljes összeomlás. Élet és ház szempontjából egyaránt. Számtalan érv tehát, hogy ne tűrj tovább. Amellett, hogy tűrj: semmi. Mit akarhat ezek után? Nem tudhatom. Mire számíthatsz tőle? Semmi jóra. Mint eddig. Meddig tűrj? Hm. Én inkább azt kérdezem: miért tűrtél eddig? S ez már a te válaszod, a te titkod, a te igazságod. A te életed. Ha választ találsz, tán könnyebb lesz lépni. Bármerre is. Addig pedig szorítsd össze a fogad roppanásig. Nincs más. Kitartás.

Üdv.
M.

Ha egy témában már hosszú ideje tanácstalan vagy, kérdezd Franco Marcót, aki kendőzetlen véleményével téged is felhomályosít.
Marcótól itt kérdezhetsz!
Marcóról még többet megtudhatsz itt!
Barátkozz Marcóval a Facebookon is!
Légy Marco ismerőse az Iwiwen is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.