a nap cikke X-Faktor mentor döntő Keresztes Ildikó Malek Miklós élő adás Geszti Péter Nagy Feró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tíz döntős nemrég még az új James Bond-film bemutatóján szagolt bele a hírességek életébe. Az X-Faktor harmadik döntőjében a 007-es ügynök világa velük maradt: mindannyian a Bond-filmekhez köthető dalokat adtak elő. A mentorok meglepően sokat és meglepően hevesen vitatkoztak az előadók teljesítményén, nemcsak a versenyzőket kritizálták keményen, hanem egymást is.

Az élő adás igen kellemes meglepetéssel kezdődött. Ördög Nóra hatásos belépőjét Keresztes Ildikó követte, aki a legújabb Bond-betétdalt is elénekelte. Az énekesnő első mentoráltja, "Zámbond" Krisztián nemrég akciófilmbe illő izgalmakat élhetett át, mikor a héten kirabolták a lakását. Krisztián az egyik legjobb Bond-betétdalt, a Golden Eye-t adta elő. Ildi merész választása meghaladta Krisztián képességeit, bár Tina Turner nyomdokában jobb hanggal is nehéz lenne haladni. Miklós és Péter gyengének, erőtlennek és hamisnak nevezte a produkciót, és mindketten beváltatlan ígéretnek tartják Krisztiánt, akit Feró és Ildi azért megdicsért - annak ellenére, hogy az este legrosszabb előadását láthattuk tőle.

A gyenge kezdés után Csobot Adél dobta fel a hangulatot az anno Madonna előadásában hallott Hanky Panky című betétdallal. Miklós ismét állva tapsolt mentoráltjának, de Geszti szerint is jól odarakta Adél a dalt. Ildikó és Feró az új stílust hiányolta, amit Miklós és Péter persze erőteljesen cáfolt.

Az előző döntőben párbajozott, mégsem tört le Lass Bea, aki a hatásos Bang Bang című dal közben sötétebb odalát is megmutathatta. Feró szerint nem állt jól a dal Beának, és egyre rosszabbul teljesít, amivel Ildikó azonnal vitába szállt. Péter az ijesztően sok drámaiságot emelte ki, Miklós véleménye alapján pedig Bea tehetségét Ildikó szorítja zsákutcába a rossz dalválasztásokkal. A lány könnyezve fogadta a kritikákat, amelyek érzékeny pontján találtak el, hiszen régóta szenved attól, hogy megijeszti az embereket.

Pont az ellenkező hatást keltette viszont Fehér Zoli, aki végre felszabadultan és magabiztosan adta elő versenydalát. Ildikó csodálatosnak nevezte a fiút, Péter pedig azt dicsérte benne, hogy sokat tudott változni a siker érdekében. Miklós a fiú legjobb X-Faktorban nyújtott pillanatának nevezte a produkciót. Nagy Feró nemcsak a közönséget hurrogta le, de Zolit is, és a dalválasztást nehezményezte, ami heves vitát váltott ki a mentorokból.

A Spirit csapat tagjai már annyira összecsiszolódtak, hogy közös tetoválást is csináltattak maguknak. Stílusban jól illett a tetkókhoz a lendületesen előadott Tainted Love című dal. A csapat visszahozta a múlt héten hiányolt energiát, amit a mentorok is méltattak, bár Geszti az énektudásba azért belekötött.

Szabó Dávidkockahas-botrányától volt hangos a sajtó a héten. A fiú küzdősporttal lazult a döntő előtti napokban, ami vitathatatlanul jót tett neki. Ildikó, Feró és Péter csak dícsérte Dávidot - Miklós volt az egyetlen, aki hamisnak hallotta az előadást.

Férfiasságban nem volt hiány Stone előadásában sem. Ugyan ő eddig csak szerette volna felszántani az X-Faktor színpadát, de most sikerült végre valóban kibontakoznia a You Know My Name című dalban. Miklós szerint Stone túl nagy falatot próbált lenyelni, Péter az eleganciát hiányolta, Feró viszont a hamiskás hangok ellenére megdicsérte. Itt tűnt ki, hogy Ildikó és Miklós lassan szinte semmiben sem értenek egyet - pláne nem Stone képességeit illetően.

Oláh Gergő viszont egyértelműen megugrotta a lécet, és ismét megmutatta, hogy továbbra is ő az egyik legtehetségesebb versenyző a mezőnyben. Az ő produkcióját itt nézheted meg!

Antal Timi előadása egyszerre volt jókedvűen laza és lenyűgözően tiszta: a mentorok ismét mind állva tapsoltak, dicsérték az erőt, a lazaságot, és már csak keresni tudták a jelzőket. Feró minden erejével megpróbált belekötni a produkcióba, de nem sikerült neki.

Az estét a Like zárta. Dalukat félmeztelen táncosfiúk karjai közül adtak elő. A remek előadást Ildikó is lelkesen méltatta, de Miklós és Péter is csatlakozott a folyamatosan egyre jobb teljesítményt nyújtó csapat méltatásához.

A szavazatok lezárása előtt meglepetésvendégként Stohl András tért vissza az RTL Klub képernyőjére. A szavazatok összegzése után Miklós két mentoráltlánya jutott tovább először, valamiért Zámbó Krisztián sem megy még haza, a sor végére pedig a Spirit és Fehér Zoli maradt. A párbajt előbbi kezdte érdekes választásként egy Jazz+Az dallal, amit teljesen összezuhanva, majdhogynem élvezhetetlenül adtak elő, mire Fehér Zoli felelt egy Kocsis Tibor dallal - hasonló lelkiállapotban. A mentorok döntése alapján a Spirit búcsúzott a műsortól.

A mentorok kedvence esett ki az X-Faktorbólhttp://www.life.hu/legykepben/20121027-xfaktor-2012-3-dontojenek-kiesoje-a-spirit.htmlStohl András visszatért az RTL Klub képernyőjérehttp://www.life.hu/szorakozz/20121027-xfaktor-2012-stohl-andras-szinesz-produkciojaval-visszatert-az-rtl-klub.htmlOláh Gergő felrobbantotta az X-Faktor stúdiójáthttp://www.life.hu/szorakozz/20121027-xfaktor-2012-3-donto-olah-gergo-fantasztikus-produkcioja.htmlÖrdög Nóra miniruhában szaltózott a színpadonhttp://www.life.hu/legykepben/20121027-xfaktor-2012-ordog-nora-miniruhaban-szaltozott-a-szinpadon.htmlKétszer szeretett bele párjába az X-Faktor versenyzőjehttp://www.life.hu/legykepben/20121026-xfaktor-antal-timi-ketszer-lett-szerelmes-ugyanabba-a-ferfiba.htmlFura rítussal lazít az X-Faktor versenyzőjehttp://www.life.hu/legykepben/20121025-xfaktor-versenyzo-zambo-krisztian-csatakialtasa.htmlEnnyire dögös még nem volt az X-Faktor sztárjahttp://www.life.hu/legytrendi/20121026-xfaktor-muri-eniko-enekesno-nagyon-csinos-volt-az-uj-james.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.