István, a király interjú színház előadás augusztus 20. Feke Pál Nagy Feró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az István, a király kedd esti közvetítése óta szinte mindenki a darabbal foglalkozik. A közösségi oldalak tele vannak a véleményekkel, a cikkek alatt indulattól duzzadnak vagy éppen dicséretet zengnek a kommentelők, sorra születnek a kritikák; mindenki hirtelen legalább annyira ért a színházhoz, mint a focihoz.

Harminc évvel a bemutató után vitte színre Alföldi Róbert az István, a király rockoperát. Az újragondolt változatot a szegedi Dóm téren mutatták be - augusztus 20-án pedig a tévében is mindenki megnézhette a darabot. Azóta mindenki az István, a király jubileumi változatáról beszél.

MTI / Kelemen Zoltán Gergely
MTI / Kelemen Zoltán Gergely

Feke Pál

Az Istvánt alakító Feke Pál az RTL Klub kamerája előtt elmondta, elképesztő másfél hónapon van keresztül, amely alatt rengeteget tanult. "Tudtuk jól az első pillanattól kezdve, hogy ez a darab nagyon más lesz és sokat fognak róla beszélni; hogy meg fogja osztani az embereket" - mondta a színész, aki szerint a színház küldetése valahol ez. A hozzá eljutott visszajelzések többsége egyébként pozitív, aminek nagyon örül.

Nagy Feró szintén a csatornának azt nyilatkozta, hogy megdöbbent a hozzászólásokon. Szerinte olyan, mintha az is zsigerből utálná a darabot, aki nem látta. Azon is csodálkozik, hogy olyan emberek hivatkoznak a legendás ősbemutatóra, akik koruknál fogva nem is láthatták azt. Pedig az ősbemutatót, az akkori színészeket, sőt Szörényi Leventééket is kritizálták rendesen. "Az is ugyanilyen vitákat váltott ki, csak akkor még nem volt internet, és lassabban terjedt el, hogy kinek mi a véleménye. Aztán ez a felháborodás eltűnt, és mi legendák lettünk" - mondta.

Alföldi Róbert egyelőre nem lesz színházigazgatóhttp://www.life.hu/legykepben/20130630-egyelore-nem-lesz-szinhazigazgato-alfoldi-robert-a-nemzeti-szinhaz-lekoszono.htmlKönnyek között búcsúzott Alföldi Róberthttp://www.life.hu/life/galeria/20130624-alfoldi-robert-a-nemzeti-szinhaz-volt-igazgatoja-konnyek-kozott-bucsuzott.htmlEzért lett mentor Alföldi Róberthttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130601-alfoldi-robert-az-xfaktor-2013-mentora-nyilatkozott-a-musorrol.htmlMegfenyegették Alföldi Róbertethttp://www.life.hu/szorakozz/20120329-megfenyegettek-alfoldi-robertet.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.