Felejthetetlen színházi előadások novemberre

színdarab színház kultúra szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vacogós, téli estéken szívesen töltenéd a szabadidőd egy jó színházi előadáson? Íme, ajánlatunk!
Buli helyett fondüparti - 5 unaloműző tipp otthonrahttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101111-buli-helyett-fonduparti-5-unalomuzo-tipp-otthonra.htmlLampiontól lámparojtig - romkocsmákat teszteltünkhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101102-lampiontol-lamparojtig-romkocsmakat-teszteltunk.html

1. Jézus Krisztus Szupersztár - Madách Színház

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice rockoperája mindig aktuális marad - a darab olyan kérdéseket vet fel, amelyek a mai napig örök érvényűek.
Miről szól a darab?
A Jézus életének utolsó napjait felelevenítő mű választ keres a miértekre és a hogyanokra egy hétbe tömörítve az eseményeket. A történet cselekménye Jézus és híveinek jeruzsálemi bevonulásától egészen a keresztre feszítésig tart. Júdás mellett feltűnik a színpadon többek között Pilátus, Heródes, Mária Magdolna és Kajafás is. A Madách Színház modern jelmezbe öltöztette a művet, amelyet Andrew Lloyd Webber lendületes zenéje tesz felejthetetlenné.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Rendező: Szirtes Tamás
A főbb szerepekben: Csengeri Attila, Feke Pál, Tóth Attila, Sasvári Sándor, Polyák Lilla
Bővebb infó:http://www.madachszinhaz.hu/ea_madach/Szupersztar/Szupersztar.php

2. Tizenegy perc - Thália Színház

Paulo Coelho regényei megosztják a közönséget, de a brazil író népszerűsége tagadhatatlan. Így nem is csoda, ha legnépszerűbb regénye, a Tizenegy perc már nemcsak a könyvesboltokban, de a Thália Színházban is csalogatja a szerelemre és valódi életigazságokra vágyó nézőket - mindez Szikora János rendezésében.
Miről szól a darab?
A spanyol Maria gyönyörű és fiatal, a férfiak pedig a lábai előtt hevernek - ő azonban jóval többre vágyik. Hogy meggazdagodjon, Svájcba utazik, ahol - korábbi terveivel ellentétben - prostituáltnak áll. Elkeseredettség helyett tanul, naplót ír, elemzi önmagát és a környezetét, és ha kell, elbukik, de újra föláll. Maria a kitartás és az akarás megtestesítője, egy valódi, modern Pretty woman - Coelho módra.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Rendező: Szikora János
A főbb szerepekben: Gubás Gabi, Sztárek Andrea, Haumann Máté, Száraz Dénes
Bővebb infó:http://www.thalia.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=422&catid=13

3. Mikve - Pesti Színház

Tehetséges és elismert hazai színésznők színe-java szerepel a Mikvében. A mű Hadar Galron, a Londonban született, majd Tel-Avivban diplomázott írónő nevéhez fűződik, aki már kivívta az európai nagyvárosok elismerését, és jelentős díjakkal büszkélkedhet.
Miről szól a darab?
A mikve az a rituális fürdő, ahol a zsidó asszonyok havonta egyszer merítkeznek, hogy ezáltal megtisztuljanak, és ismét érintkezhessenek a férjeikkel. Ez a rituális fürdő az ortodox világ egyik különleges színtere - itt mindenki kendőzetlenül mutatkozik meg társai és önmaga előtt. Ez az a hely, ahol a nők végre kibeszélhetik elfojtott érzéseiket, vágyaikat, indulataikat. A Mikve humoros, ugyanakkor megrendítő történet 8 kiváló magyar színésznő tolmácsolásában.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Rendező: Michal Docekal
A főbb szerepekben: Eszenyi Enikő, Pap Vera, Hegyi Barbara
Bővebb infó:http://vigszinhaz.hu/szindarab/77+mikve/

4. Ványa bácsi - Vígszínház

Tökéletesen időszerű, hogy idén került műsorra a nagyszerű darab - éppen 150 éve született ugyanis az eredeti mű írója, Anton Pavlovics Csehov. Érdekesség az is, hogy a Vígszínház megnyitásával majdnem egy időben, 1897-ben írta meg a darabot a kiváló orosz drámaíró.
Miről szól a darab?
A mű remekül illusztrálja azt a vidéki orosz életet, amelyet leginkább a reménytelenség, az elvágyódás és a megnyomorított emberi sorsok jellemeznek. Ványa bácsi - a címszereplő - élete akkor veszti értelmét, amikor rájön, hogy sógora, akiért eddig mindent megtett, egy semmirekellő és szívtelen alak. Ezzel darabokra törik a család érzésének illúziója, de feltárulnak a néző előtt a szereplők titkos vágyai, szerelmei és álmai is. A Ványa bácsi egy örök klasszikus, nagyszerű színészek tolmácsolásában.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Rendező: Marton László
A főbb szerepekben: Benedek Miklós, Hámori Gabriella, Hegedűs D. Géza
Bővebb infó:http://vigszinhaz.hu/szindarab/74+v%C3%A1nya+b%C3%A1csi/

5. Finito - Örkény Színház

Ha vidámságra és érdekes eszmefuttatásokra vágysz, a Finito a kedvenceid közé fog tartozni. Igazán korhű mű, amely remekül illusztrálja a média világának befolyását a hétköznapi emberre, és azt, hogy mi mindenre vagyunk képesek anyagi gondjaink jobbá tétele érdekében. A darab ma aktuálisabb, mint valaha.
Miről szól a darab?
Blondin Gáspár a csőd szélére kerül, és úgy tűnik, nincs számára kiút. Ismerősei rávennék őt az öngyilkosságra, hogy a szenzációéhes médiát kihasználva rendezhessék saját anyagi gondjaikat. Van, aki az élő adásban történő öngyilkosságot eladná egy televíziónak, mások pedig az életbiztosításra pályáznak. Érdekes kérdések, meglepő fordulatok, mindez igazi, cinikus figurák közvetítésében - ez a Finito.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Rendező: Mácsai Pál
A főbb szerepekben: Csuja Imre, Für Anikó, Pogány Judit
Bővebb infó:http://www.orkenyszinhaz.hu/program/finito.php

Bella Bennet

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.