5 csábító hely forrócsokizáshoz Budapesten

kávézó csokoládé sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Télen nincs is annál jobb, mint beülni egy kuckós helyre, beszélgetni, kuporogni egy puhán ölelő kasmírpulóverben, és közben forrócsokit kortyolgatni. És hogy merre vedd az irányt, ha csábító, meleg kortyokra vágysz? Íme, a Life.hu ajánlata.

Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszú-rövid, fekete-fehér, szilárd vagy folyékony, mi bomlunk a csábító finomságért, akárcsak Gombóc Artúr! Fontos megemlíteni azt is, hogy mindenki másképp szereti a forrócsokit: van, aki olyan hígan kedveli, mint a habos kakaót, van, aki a pudingszerű változatra esküszik - arra, amiben megáll a kanál. Egy biztos: ma már rengetegféle ízben kaphatunk a gőzölgő édességből, ezért készülj fel: nem könnyű választani!

1. Cafe Factory

Magyar próbálkozás, semmi köze az amerikai típusú franchise kávézókhoz. Családias, kedves hely, és nem utolsósorban tisztelik a kávét, nem csak a szirupos verziókat. Itt ehetsz, ihatsz, kávézhatsz és természetesen forrócsokizhatsz is. Az árak barátságosak, és 14 fajta forrócsokiból választhatsz. Egyedül a sütiket hiányoljuk, mert inkább sós harapnivalókkal készülnek.
Cím: 1065 Budapest, Jókai u. 28.
www.cafefactory.hu/index.html

www.cafefactory.hu
www.cafefactory.hu

Amit muszáj kipróbálnod

Bacio csoki - a perugiai csokikülönlegesség folyékony verziója.


2. Noir Choco Bar

A Noirban nem ismerik a porból készített forrócsoki fogalmát. Persze nagyon sok mennyei poros csokit tudnánk felsorolni, de ebben a belvárosi csokoládémekkában eredeti belga csokitömbökből készítik a nyalánkságokat. A helyről eszembe jutott a Juliette Binoche által megformált karakter és a szenvedélyes csokirajongás.

Tippünk: Láttad már a Csokoládé című filmet?

http://www.youtube.com/v/dLAuf4-a0I4?fs=1&hl=hu_HU



Nemcsak kortyolhatod az édes álmot, de csokifondüt is rendelhetsz, valamint piskótás, csokis különlegességeket, bonbonokat is! Közkedvelt hely, ezért érdemes asztalt foglalni. Szombaton éjfélig vár a Noir!
Cím: 1061 Budapest, Hegedű u. 6. (Paulay Ede u.-Hegedű u. sarok)


www.csokoladenet.hu
www.csokoladenet.hu

Amit muszáj kipróbálnod

Esszencia - 70%-os csokoládéital.


3. Csokissimo

A nagypolgári csokoládépalota! Csokoládémanufaktúrák remekei, világmárkák különlegességei, minden, ami csoki. Már-már túl arisztokratikus, sajnos nem áraszt olyan meghitt hangulatot, mint amilyet várnánk. A választék és a szívélyes fogadtatás persze kárpótol mindenért. Nem olyan gazdag a forrócsoki-választék, ezért egy klasszikus, házi tejszínhabosat próbáltam ki - gondoltam, ha már századeleji a hangulat, nem zavarok be valami futurisztikus csokicsodával, de nem is tudtam volna. Mennyei volt!
Cím: 1124 Budapest, Kiss János altábornagy u. 80/a.
www.csokissimo.hu

www.csokissimo.hu
www.csokissimo.hu

Amit muszáj kipróbálnod

Klasszikus forrócsoki házi tejszínhabbal.


4. Csészényi Kávézó


A Rill Imre egykori órásműhelyének helyén működő kávézó kötelező mindenkinek, aki az Alagúton túl Budára téved. Ott is a Krisztina téri templommal szemben csalogatja, édesgeti a forró kortyokra váró közönséget a békebeli hangulatú Csészényi. A számos tea (pl. marcipános!) és kávékülönlegesség mellett van itt fehér forrócsoki lágy tejszínhabbal és rumos mazsolával, barna forrócsoki, amihez minimum isteni répatorta dukál, hogy a konyakba mártogatott meggyet már ne is említsük. A kiszolgálás kedves és barátságos. Egy hideg, borongós hétköznap délután irány a Csészényi!
Cím: 1013 Budapest, Krisztina krt. 34.
www.cseszenyi.hu/

www.cseszenyi.hu
www.cseszenyi.hu

Amit muszáj kipróbálnod

Fehér forrócsoki rumos mazsolával.


5. Kockacukor Kávézó

Egy tudatos, egészséges, tündéri hely. A Kockacukorban nyugodtan randizhatsz a barátnőkkel, de akár egyedül is felkeresheted, hogy teljesen átadhasd magad a csoki vagy a kávé élményének. Fantasztikus desszertek, csökkentett szénhidráttartalmú sütik, úgy, hogy első blikkre meg sem mondanád, hogy "light" a csábító tortaszelet. Itt nem mesterséges kemikáliákkal édesítenek, hanem nyírfacukorral. Sokan minden nap itt kávéznak, mert annyira szuper hely! A jázminos forrócsoki pedig nagyon-nagyon finom.
Cím: 1116 Budapest, Temesvár u. 4.

Fotó: Molnár Tibor, http://sites.google.com/site/kockacukorkavezo
Fotó: Molnár Tibor, http://sites.google.com/site/kockacukorkavezo

Amit muszáj kipróbálnod

Jázminos forrócsoki Bilák Imre műhelyéből.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Édes bűnbeesés - Az ország legjobb cukrászdáihttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101111-edes-bunbeeses-az-orszag-legjobb-cukraszdai.htmlMámorító borkóstolók Budapestenhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101128-mamorito-borkostolok-budapesten.htmlPikáns ízek, forró kortyok - budapesti teaházmustrahttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101109-pikans-izek-forro-kortyok-budapesti-teahazmustra.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.