Csillagjegye elárulja, milyen filmet nézz vele!

film csillagjegy mozi horoszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Moziba vinnéd a barátodat vagy egy barátnődet? Szuper ötlet! Téli estéken nincs is jobb szórakozás egy izgalmas filmnél. De nem mindegy, hogy mire váltasz jegyet. Ki szereti a romantikus vígjátékokat és ki a thrillerek szerelmese? Mozihoroszkópunkból kiderül.

Kos

Ha Kost hívsz moziba, lehetőleg egy izgalmas westernre válts jegyet! Ő ugyanis imádja a revolverhősöket, teljesen lenyűgözik a pisztolypárbajok és a lóháton száguldozó keménykötésű cowboyok. Ha éppen nem játszanak semmilyen vadnyugati filmet a moziban, egy fordulatos és lebilincselő krimivel sem okozol neki csalódást. De például egy sport témájú film is le tudja kötni a figyelmét, persze csak a szereplők és a stábtagok felsorolásáig.

iStockPhoto
iStockPhoto

Bika

Ha Bikának váltasz mozijegyet, elsősorban magyar filmekben gondolkozz! Szereti látni az őt körülvevő világot - kívülről és egy kicsit másképp. Ilyenkor úgy érzi, hogy ő is a film egyik szereplője, pláne ha jól ismert helyeken forgatták. Ha hazai alkotásról van szó, nem számít neki, hogy dráma, krimi, romantikus vígjáték vagy ifjúsági film pereg a vásznon. Rajong a természetfilmekért is, de itt már kevésbé szigorú, a lényeg, hogy szép tájakat lásson, és persze az sem baj, ha nem Magyarországon forgatták a történetet.

Ikrek

Ha Ikrekkel mész moziba, készülj fel! Őt csak sok-sok poénnal vagy véres gyilkosságokkal lehet a széken tartani. Vagy egyszerre mindkettővel. Egy ilyen filmen például képes halálra röhögni magát. Szereti azokat a krimiket is, ahol valódi rejtélyes halálesetet kell kinyomozni, képes teljesen beleélni magát a rendőrök szerepébe. Legtöbbször azt is kitalálja, hogy ki volt az elkövető, mert az intellektusán nem könnyű kifogni. A romantikus és megható filmeket viszont képtelen végigülni, de a horror sem az ő világa.

Rák

Ha Rákkal mész moziba, ne felejtsd otthon a gyermeki, családcentrikus énedet. Valószínűleg ugyanis egy rajzfilmet vagy egy családi vígjátékot választ. Bevallja vagy sem, de egy egész estés meséért még egyedül is képes beülni a nézőtérre, a kedvenc rajzfilmjeit pedig ezerszer is meg tudja nézni. Ha éppen nem játszanak semmi "gyerekeset" a mozik, beéri egy romantikus vígjátékkal is, amit képes akár az elejétől a végéig végigzokogni. Ha vele mész, legyen nálad bőven papír zsebkendő - mindkettőtöknek!

Oroszlán

Ha elkísérhetsz egy Oroszlánt moziba, érezd magadat megtisztelve. A saját érdekedben engedd át neki a választást, persze, ha elég bátor vagy, akár meg is lepheted. Ha például egy királyi udvarban játszódik a film, nem tévedhetsz. Szereti a kosztümös, történelmi kalandfilmeket, ahol magukkal ragadják az izgalmas események. Ha éppen ilyen nem szerepel a moziműsorban, egy táncos filmre is szívesen beül veled, ha elég lendületes a sztori, vérpezsdítőek a ritmusok és kellően szenvedélyesek a szereplők. Ne felejts el neki királyi adag pattogatott kukoricát venni!

Szűz

Ha Szűzzel mész moziba és ráhagyod a választást, könnyen egy iskolai kötelező olvasmány filmverzióján találod magadat. Ő ugyanis önként és dalolva nézi meg A kőszívű ember fiait, az Egri csillagokat vagy a Háború és békét. Nem is egyszer. A történelmi és kosztümös filmek is a gyengéi, pláne ha egy bestseller filmfeldolgozásáról van szó. De szereti a kórházban játszódó drámákat vagy halálos vírustámadásokról szóló katasztrófafilmeket is, úgy érzi ugyanis, hogy ezekből tanulhat valamit, tehát véresen komolyan veszi a képsorokat.

iStockPhoto
iStockPhoto

Mérleg

Ha Mérleget viszel moziba, elsősorban a művészfilmek között böngéssz a moziműsorban. Ultramodern filmszínházba be sem teszi a lábát, keress inkább egy eldugott art mozit. A filmnek legyen mondanivalója, amiről majd elmerenghettek egy fiatal művészek által látogatott füstös kávézóban. Szereti a happy enddel végződő filmeket is, nem számít, hogy háborúban vagy békében játszódik, a lényeg, hogy a végén a főszereplők egymásra találjanak és összeölelkezzenek.

Skorpió

Ha Skorpióval mész moziba, jobb, ha nem vagy félős. Ő ugyanis akkor van elemében, ha a nézőtéren kialszanak a fények, és felhangzik egy halálsikoly. Utána néma csend. Majd még egy halálhörgés. Persze nehogy azt hidd, hogy ő nem markolja ujjfehéredésig a karfát, sőt, néha a szemét is eltakarja - ilyenkor kell bátornak lenned és mesélned, hogy mi pereg a mozivásznon. Bár fél, és napokig nem mer majd sötétben aludni, de imádja a sokkoló horrorfilmeket. De azt sem bánja, ha a rémfilmeket szenvedélyes szexjelenetek tarkítják.

Nyilas

Ha Nyilast viszel moziba, csak egy monumentális alkotásra érdemes jegyet váltanod. Mondjuk a Titanic 3D-s változatára vagy az Avatarra, esetleg a Pearl Harbourra. Mivel ezeket ritkán játsszák a mozik és a nagyköltségvetésű, szuperlátványos filmek ideje lejárt, nem túl gyakran lesz közös mozis élményetek. A másik általa imádott téma az utazás, és mivel a világ felfedezése sem a leggyakoribb téma, ezért jobb, ha házimozirendszert szerelsz fel otthon, és megveszed a kedvenceit díszdobozos DVD-n.

Bak

Ha Bakkal mész moziba, alapos munkát kell végezned, hogy megtaláld a megfelelő filmet. Mondjuk egy dokumentumfilmet, ami tele van korabeli fekete-fehér bejátszásokkal. Pattogatott kukoricára és óriásüdítőre nem kell költened, ő művelődni jár moziba. Imádja a régi filmeket, azt sem bánja, ha nincsenek felújítva kép- és hangminőségileg. Szívesen megnézi a kosztümös kalandfilmeket, de szereti az irodalmi adaptációkat is. A romantikus vígjátékokat és az akció-thrillereket azonban messzire elkerüli.

Vízöntő

Ha Vízöntőnek veszel mozijegyet, semmiképpen se nosztalgikus, régi alkotásra válts belépőt, mert majd válthatod vissza. Az ő kedvencei mind-mind a lehetséges, de még inkább a lehetetlen jövőben játszódnak. Imádja a futurisztikus sci-fiket, ha a földönkívüliek vagy valamilyen más katasztrófa veszélyezteti a világunkat, de az utolsó pillanatban egy hős közbelép, és akár az élete árán is megvéd minket. Nem veti meg a napjainkban játszódó, minél hátborzongatóbb drámákat sem, nem riasztja el sem az erőszak, sem a szexjelenetek.

Halak

Ha Halakkal mész moziba, nem kell parancsolnod a fantáziádnak, válaszd ki a leghihetetlenebb alkotást, amit éppen vetítenek. Mondjuk egy mesefilmet, az sem baj, ha már látta. A Hamupipőke ezredszer is elvarázsolja, és az Oroszlánkirályt századszor is képes végigkönnyezni. Ha éppen nem adnak semmilyen megható rajzfilmet, egy fantasztikus filmet is elbűvölve néz majd, olyat, ahol összekeveredik egymással a mesevilág és a realitás, pontosan, mint az ő kis álmokkal átszőtt tündérvilágában.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.