Szinetár Dóra: "Az utolsó percre semmit sem szeretek hagyni"

karácsony interjú dísz család Szinetár Dóra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Jászai Mari-díjas magyar színésznő valóságos meseországot varázsol az otthonából az ünnepek alatt. Ebben persze segítségére van a családja is, akikkel kézzel készített díszekkel teszik még szebbé a karácsonyt. Az édesanya most a Life.hu-nak mesélt az év egyik legszebb időszakáról. 

Hogyan néz ki nálatok a szenteste?

December 24-én minden gyermekünk mindegyik szülőjéhez ellátogat, majd este az édesanyáméknál körbeüljük az ünnepi asztalt: a szüleim, a férjem, a nagyfiam a kedvesével, a kislányom és én.

Szinetár Dóra: Este az édesanyáméknál körbeüljük az ünnepi asztalt Forrás: Szinetár Dóra

Mikor kezded el megvenni a karácsonyi ajándékokat?

Előre készülős típus vagyok. Van olyan karácsonyi ajándék, amit már nyáron megveszek, mert szinte "rám kiált" valahol, de ha nem is mindent szerzek be ennyire előre, az utolsó percre semmit sem szeretek hagyni. Mivel magunk is készítünk ajándékot a kislányommal, így amúgy is hetekkel az ünnep előtt már a karácsonnyal foglalkozunk.

Szinetár Dóráék már hetekkel az ünnep előtt elkezdenek készülődni: sok ajándékot készítenek a kislányával Forrás: Szinetár Dóra

Milyen színek dominálnak a díszek között?

Fehér, arany és bronz.

Főleg fehér, arany és bronz díszek kerülnek a fára Forrás: Szinetár Dóra

Hogyan fest nálatok a karácsonyfa? Kézzel készített díszek vannak esetleg?

Csak nem törékeny díszeket teszünk a fára. Pár éve ennek praktikus okai voltak - a kislányom pont egy éves volt karácsonykor, és féltünk a dísz töréstől - aztán ez valahogy megtetszett, és most már szinte csak kézzel készített díszeink vannak: papír-csipke angyalkák, festett diófigurák, kézzel vart pamut angyalkák.

Szinetár Dóra: Most már szinte csak kézzel készített díszeink vannak Forrás: Szinetár Dóra

Szerinted mi a karácsony valódi üzenete?

Manapság a karácsony leginkább az ajándékozásról szól, de nálunk az adventi időszak is nagyon fontos. A készülődés, a várakozás, az egymásra való figyelés. És ha már az ajándékozásra kerül a sor, ennek a legfontosabb üzenete, hogy ne feledjük el, milyen jó adni!

Dóra szerint az ajándékozás legfontosabb üzenete, hogy ne feledjük el, milyen jó adni! Forrás: Szinetár Dóra

Szinetár Dóra nem akar tipikus anyós lenni

A 39 éves magyar színésznő nagyon kedveli a fia kedvesét, Bogit. Mint mondja, hamar megszerette a fiatal lányt, mivel nagyon jól bánik Marcival.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.