Hungary's Got Talent X-Faktor kreatív-felelős szerkesztő Got Talent Schiwert-Takács László casting válogató Oláh Gergő Csillag születik RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Schiwert-Takács László, a Hungary's Got Talent kreatív felelős szerkesztője már komoly rutinnal rendelkezik, ha castingokról van szó. Az X-Faktor és a Csillag születik évadok után, már zsigerből megérzi, kiből lesz sztár, ki az, aki elnyerheti a nézők kegyeit.

A Life.hu újságírója a Hungary's Got Talent válogatójának első napján járt, ahol a RTL Klub vadonatúj műsorának kreatív felelős szerkesztőjével arról beszélgetett, mi kell ahhoz, hogy a több ezer jelentkezőt nézve napról-napra felfigyeljen valakire.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Számodra hogyan zajlik egy casting? Láttam, hogy egyszerre több dologgal foglalkozol, mégis, amikor egy-egy jelentkezőtől kérdeztél, pontosan látszott, ott vagy fejben.

Gyakran az első mondatnál érzem, ki az, akit keresünk. Anno az X-Faktor válogatóján, bejött egy fiú. Akkor is leghátul dolgoztam, mert egyszerre sok mindent csinálok. A fiú első néhány mondata után, becsuktam a gépet és előre hajoltam, a többiek rám néztek, hogy mi történt. Elkezdtem beszélgetni vele, és akkor már tudtam, jó helyen van, ő Oláh Gergő volt. Pontosan emlékszem a pillanatra, amikor őt megismertem. Érzem is a tehetséget, de az évek során kialakult rutin is sokat segít.

Miben lesz már a Hungary's Got Talent, mint a Csillag Születik, vagy az X-Faktor?
Ha szigorúan nézzük, minden tehetségkutató tök egyforma, van színpad, zsűri, előadó, van, aki kiesik, van, aki továbbjut, a végén egyvalaki győz. Minden ételt tányérra tesznek, az egyik is étel, a másik is étel, de az, hogy miből készül, hogyan fűszerezik, az sokat számít, valahol itt is ez a helyzet. A legfontosabb különbség, hogy a Got Talent műfaji kategóriáktól mentes. Itt van freestyle bringásfiú, musical- és népdalénekes, táncosok és egyéb műfaj képviselői. Az imént énekelt nekünk népdalt egy idős néni. Neki az X-Faktor nem ad lehetőséget, itt viszont megmutathatja magát, mert nem csak pop-rock előadókat keresünk az énekesek között.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Mégis, hogyan kell elképzelni a műsor felépítését, miben más a "fűszerezése" az eddig látott tehetségkutatókhoz képest?

A rendszere más. A Csillag Születikben nehezebb dolga volt azoknak az előadóknak, akik produkcióikkal nem tudtak megújulni hétről-hétre, hiszen egy 15 tagú tánccsoportnak nehéz egy hét alatt új koreográfiával előrukkolnia. A Got Talent élő show-jában 40 továbbjutó lesz, ezért nagyon színes mezőny várható. A néző nem látja heti rendszerességgel az előadókat, így talán nem alakul ki az a fajta érzelmi kötődés, amit az eddig ismert tehetségkutatók alatt megszokhattak, viszont végig nagyon mozgalmas és izgalmas lesz a mezőny. Ez a struktúra már önmagában újdonságként hat majd.

A zsűri tagjait már keresitek?
Igen, már foglalkozunk a zsűri kiválasztásával, de nem szívesen beszélek erről a folyamatról. Akiknek felmerül a neve, és akiket elhívunk próbafelvételre, azokat mind alkalmasnak tartjuk. A szakmában, a munkámból kifolyólag szinte mindenkit ismerek személyesen, vagy tisztában vagyok a szakmai hátterével. A zsűri összeállításakor inkább azt kell kisakkozni, ki az a három-négy embert, akik között működik a kémia és tökéletes csapatot alkotnak.

Előkerült az első „aktfotó" Kelemen Annárólhttp://www.life.hu/bulvar/20150317-kelemen-annarol-playmaterol-elokerult-az-elso-aktfoto-amit-a-fem3cafe-musoraban-mutatott-meg.htmlKelemen Anna megmutatta gyerekkori fényképeit a FEM3Caféban, még az első „aktfotó" is előkerült róla, ami Ibizán készült.TV + BulvárFotó: Hámori Zsófia/Life.huAlsónacit villantott Csonka Bandihttp://www.life.hu/bulvar/20150317-csonka-bandi-szinesz-alsonacit-villantott-eloadas-utan-az-oltozoben-amit-nemeth-kristof-megorokitett.htmlJól megviccelte Csonka Andrást kollégája, Németh Kristóf, aki egy intim öltözői fotót posztolt a színészről.TV + Bulvár--Igazi bombázó volt Karda Beahttp://www.life.hu/bulvar/20150317-karda-bea-enekesno-a-fem3cafeban-megmutatta-igazi-bombazo-volt-fiatal-koraban-amikor-hajat-barnarol.htmlKarda Bea a Fem3Café adásában megmutatta szexi fotóit, és azt is elárulta, miért festette tizenéves korában szőkére barna fürtjeit.TV + Bulvár--Meglepetéspartin ünnepelte születésnapját Ábel Anitahttp://www.life.hu/bulvar/20150316-abel-anita-szineszno-meglepetespartin-unnepelte-szuletesnapjat-dobo-kataval-liptai-klaudiaval-d-toth.htmlSztárbarátnők és a menedzsmentje lepte meg a színésznőt egy közös csajos vacsorával a minap. Anitán látszott, hogy ennél nagyobb meglepetés nem is érhette volna.TV + Bulvár--Újra a vádlottak padján Zalatnay Cinihttp://www.life.hu/bulvar/20150317-zalatnay-sarolta-enekesnot-ketmillios-csalassal-vadoljak-ujra-a-vadlottak-padjara-kerult.htmlKétmillió forintos csalással vádolják Zalatnay Saroltát, akinek ügyében szerdán születhet döntés.TV + BulvárRTLKLUBKERO már megint valami vadat álmodott http://www.life.hu/bulvar/20150317-kero-kerenyi-miklos-gabor-ismet-vadat-almodott.htmlKERO szó szerint vadat álmodott! Egy tevét szeretne felvinni a Szegedi Szabadtéri Színpadra, most keresi, hol talál megfelelő kétpuput. Szabó Győző pedig a hobbijának hódolhat az előadás alatt.TV + Bulvár--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.