Őssejtbotrány: Fásy Ádámot 7 millióra büntették

2015.04.30. 15:00

Fásy Ádám a TV2 Mokka adásában elmondta, a vádpontokat ő csak a tárgyaláson ismerte meg, és az elsőfokú ítélet ellen fellebbeznek ügyvédjével.

Strasser Tibor, Fásy Ádám ügyvédje elmondta, a bíróságok leterheltsége miatt és mert több, a vádiratban említett személy is külföldön van, a másodfokú tárgyalásra legkorábban 2017-ben kerülhet sor.

„Az események forgatagába kerültem bele, aki ismeri az életem, tudja, hogy amikor a fiam rákban meghalt, akkor megfogadtam, hogy minden olyan dologban, ami gyógyíthatatlan betegségeken segít, abban benne vagyok. Senkitől nem vettem fel pénzt, senkit nem vittem oda, csak egy társaságnak voltam tagja" - mondta Ádám. Ügyvédje, Strasser Tibor hozzátette: Fásy Ádám nem volt befektető, nem tett be és nem vett ki pénzt. Ám a posztjánál fogva a bíróság úgy gondolta, neki mindenről tudnia kellett. „Itt a felelősség kérdése érdekes, mert itt kollektív bűnösség helyzete állt fent, hiszen még a tolmácsot is elítélték, aki részt vett tolmácsként a tárgyalásokon" – magyarázta az ügyvéd.

 

Fásy Ádámőssejtbüntetésbotrányperbíróság