Pirner Alma sajátos módját választotta a szülésnek

Forrás: Facebook/Alma Pirner -
szülés magánorvos kórház Pirner Alma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak három hete van hátra Pirner Almának, hogy karjában tarthassa kisfiát. A rúdtáncosnő már felkészült a szülésre, mégpedig nem is szokásos módon.

Annyira hirtelen elrepült Alma várandóssága, mintha nem is 9 hónapra lett volna szüksége, hogy kihordja gyermekét. Az első hónapok csendje után az utolsó időszakban alaposan végigdokumentálta pocakjának fejlődését, sőt művészi aktfotók is készültek az elragadó kismamáról.

„Amikor nyilvánosságra hoztam, hogy babát várok, már a negyedik hónapban jártam, és a hatodik hónapig nem is látszott a hasam. A várandósságom látszólag gyorsan eltelt, három hét múlva szülök. Nincs félelem bennem, inkább izgatottság, várom, hogy a babát végre a karjaimban tarthassam. Szerencsés vagyok, nem különösebben nehezek az utolsó hetek, fizikailag jól érzem magam, nem dagad a lábam. Aludni viszont már nem tudok. Azért drukkolok, hogy bírja ki a baba bent a pocakomban ezt a kis időt, ne siessen világra jönni. Tudom, hogy nem lenne jó, ha előbb születne meg, most, az utolsó hetekben az a legfontosabb, hogy úgy fejlődjön, hogy mindene tökéletes legyen” - árulta el a kismama, aki a szüléshez - ismerősei tapasztalatai alapján - egy köztes megoldást választott az állami kórház és a magánklinika között. Ez lényegesen olcsóbb, mint a magánkórházas ellátás.

Forrás: Facebook/Alma Pirner

„Az orvosom két helyen vállal szüléseket, a lakhelyemtől távoli, állami kórházban, vagy pedig egy olyan klinikán, ahová saját orvost vihetsz magaddal. Itt külsősként fogja levezetni a szülést, ehhez biztosítják a feltételeket, a műtős stábot, a szülésznőt, a csecsemőgondozót, a családi szobát, a szállodai szintű ellátást. A baba is velünk lehet a szobában" – tervezgeti a szülést Alma, amelyen férje is szeretne részt venni.

„Ő szeretné, én pedig megadom ez a lehetőséget. Azt is megértem, ha egy édesapa nem vállalja. Ha viszont mindenki rábólint, a közös gyermek világrajövetele örömteli, de nehéz pillanat egy pár számára. Ha két ember élete végéig együtt szeretne maradni, akkor a szülésnél sokkal megrázóbb dolgokban is egymás támaszai lesznek” – osztotta meg velünk gondolatait Alma. A hétvégén babaváró bulit tartottak, amelyen a barátok elhalmozták a kismamát ajándékokkal.

"Kézzel készített ajándékokat, vásárlási utalványokat kaptam. Amit lehetett, magunk megcsináltunk, nem megvettük. Sokan ajándék helyett a két kezükkel segítenek, hogy minden tökéletes legyen a nagy napra. Az egyik komódot anyukám, a gyerekszobát pedig a férjem festette ki. A falakat szürke, fehér és kék motívumokkal díszítettük, fontos volt, hogy a lakás többi részével is harmonizáljon a kissrác birodalma. A barátnőm a faldekorációt tervezi, én fali díszeket készítettem. Az első hetekben édesanyám fog segíteni a baba körüli teendőkben, szerencsére egy udvarban lakunk, két különálló házban. A barátnőmre is számíthatok, ő számomra a leghitelesebb anya. Három gyereke van, sokat tanultam tőle, az ő nyolc hónapos kisfián gyakoroltam, sok jó tanáccsal látott el. Sajnos anyósomék nem tudnak majd napi szinten találkozni a gyerekkel, 200 km-re élnek tőlünk. Úgy érzem, minden készen áll a baba érkezésére!”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.