Galambos Lajos, az ingatlanmogul

Forrás: László Zsigmond -
mulatós zene Galambos Lajos rendőrség ingatlanfejlesztés ingatlanbefektetés Dáridó Lagzi Lajcsi őrizetbe vétel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú út vezetett a soroksári ének-zenei általános iskolából a székesfehérvári rendőrkapitányság fogdájába - Lajcsi végigjárta a szamárlétrát, hogy a csúcsra érve kis hazánk egyik legismertebb zenésze, műsorvezetője legyen. A Dáridó adásai milliókat ültettek le hetente a tévé elé, az utóbbi napokban mégsem Galambos Lajos zenei karrierje foglalkoztatja a közvéleményt. Lajcsi ugyanis nem csak zenészként és producerként tevékenykedett, hanem dörzsölt üzletemberként is.

A kezdet

Lajcsi egészen gyermekkorától tudatosan készült a zenészi pályára: Soroksáron végezte el az ének-zenei általános iskolát, majd a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába került, később pedig a Zeneművészeti Egyetemen trombitaművészi és zenetanári diplomát szerzett. Tanulmányai befejeztével 1984-ben utcazenészként kezdte a szakmát - elszántságának és zeneszeretetének köszönhetően azonban szépen lassan egyre feljebb lépdelt a ranglétrán, miközben tudatosan kezdte el felépíteni saját stílusát és saját márkáját.

Galambos Lajos és felesége a 2015-ös Sziget Fesztiválon Forrás: László Zsigmond

Mivel eleinte kevesen hittek magasra ívelő terveiben, minden segítség nélkül, a saját maga által kiadott kazettáin kezdte népszerűsíteni zenéjét. Koncerttermek és más fellépések hiányában pedig direkt módon a közönséggel épített kapcsolatot, a saját zenéjét adta elő például az akkori Sugár áruház előtt és más közterületeken.

Dáridózz Lajcsival!

Az igazi áttörést aztán a TV2 csatornán futó Péntek esti Dáridó könnyűzenei és szórakoztató műsor hozta el neki, amely műsorban szinte Magyarország összes híres zenésze, énekese megfordult az évek alatt. Ezenkívül olyan külföldi sztárok is vendégeskedtek Lagzi Lajcsinál, mint Thalía, vagy Natalia Oreiro, akik Lajcsitól egy-egy kis puli kutyát kaptak ajándékba.

Lagzi Lajcsi a Muzsika Tévé Diridári című műsorában Forrás: Sajtóklub/Muzsika TV

A nézők milliói a képernyőn dáridózó Lajcsit ismerték csupán, a színfalak mögött azonban Galambos Lajosként az üzleti élet egyre mélyebb vizeire evezett.

A színfalak mögött

Produkciós cége mellett Lajcsi ingatlanfejlesztései is nagyban hozzájárultak a családi kassza gyarapodásához. A kétezres évek közepére a zenész ingatlanfejlesztőként már túl volt a szárnypróbálgatáson: épített lakásokat Komáromban, az egykori szovjet katonai laktanya hasznosításával, és befektetőként részt vett a komáromi lovarda felújításában is. 2009-ben pedig arról szóltak a hírek, hogy a tatai Öreg-tó partján épült ökolakóparkjának egyik első vevője Andy Vajna lesz. Az elmúlt napokban ismét ez a tatai lakópark, a Boglárka Apartman került a sajtó célkeresztjébe: a 30 lakásos luxuskomplexumot rendőrök szállták meg, és minden lakót egyenként kihallgattak, Lajcsit pedig őrizetbe vették.

2014-ben a Bors megkeresésére Lajcsi így nyilatkozott ingatlanmogul mivoltáról: "Van olyan, amikor nagyon jön a pénz, amikor igazán fut a szekér, de van olyan időszak, amikor kevésbé. Azt gondoltam, hogy muszáj befektetnem valamibe. Én nagyon bugyuta, egyszerű módon az ingatlanban bíztam, és azt gondolom, hogy a pénzemet jó helyekre fektettem be. Van egy elég nagy halastavam, ami közel öt kilométer hosszú."

A mulatós üzletember

Lagzi Lajcsit és Hajdú Pétert többéves barátság köti össze, mégis a legutóbbi hírek kettőjük kapcsolatáról nem voltak túl szívélyesek. Lajcsi idén télen harangozta be, hogy a nagy sikerű Dáridó visszatér a TV2-n, vagy valamelyik kábelcsatornáján, és azt is elárulta, hogy Hajdú Pétert is belevette gyártóként a kétszázmilliós produkcióba. Ám a műsor azóta sem indult el, ami mögött a bennfentesek szerint valamilyen anyagi vita húzódik. Hajdú Péter tehát nemcsak barátként, üzlettársként is megismerhette a mulatós zenészt, megkérdeztük hát, mi a véleménye a Lajcsi körül zajló botrányról.

Hajdú Péter Forrás: Facebook/Hajdú Péter

"Tíz hónapot dolgoztunk Lajcsival a Dáridó beindításán, amiből végül nem lett semmi, egy e-mailben fújta le a produkciót. Ezenkívül nem volt közös üzletünk, az viszont tény, hogy jó viszonyban voltunk, ezért drukkolok is neki, hogy ebből a jelenlegi helyzetből jól jöjjön ki, hogy derüljön ki, hogy ez csak valami rossz vicc, hogy csak egy rosszakarónak a szemétkedése, és nem ő követte el. Ismerjük egymást 10 éve, de nem olyan barátja voltam, akinek elárulta volna a titkait, akit beavatott volna az üzleteibe és érdekeltségeibe. Kínosan ügyelt rá, hogy ezekbe mások ne lássanak bele. Azt viszont tudom, hogy rengeteget jótékonykodott és adakozott, és nagyot csalódnék, ha a vádak igazak lennének. Én nem ilyen embernek ismertem meg Lagzi Lajcsit" - magyarázta Hajdú Péter a Life.hu-nak.

Magyar hírességek, akik megjárták a börtönt

Lagzi Lajcsi áramlopási ügyére csütörtökön pont kerül. Az Origo cikke szerint vezetőszáron kísérték a Budaörsi Járásbíróságra Lajcsit, akit az ügyészség lopással és vesztegetéssel gyanúsít. A bíróság most dönt az előzetes letartóztatás elrendeléséről. Még az is elképzelhető, hogy rács mögé kerül a dáridózás koronázatlan királya. Ennek kapcsán összegyűjtöttük azokat a hazai hírességeket, akik már megjárták a börtönt.

Lagzi Lajcsi barátai értetlenül állnak a botrány előtthttp://www.life.hu/sztarok/20150924-lagzi-lajcsi-baratai-kiallnak-a-sztar-mellett-es-a-birosagi-iteletig-hisznek-az-artatlansagaban.htmlAhogy korábban megírtuk, a dáridózás hazai királyát kedden reggel őrizetbe vette a rendőrség. A hírek szerint két férfi és egy nő a közműszolgáltatók mérőeszközeit kikerülve vették igénybe a szolgáltatásokat. A zenész barátai megrendülve állnak a történek előtt, és többen abban bíznak, hogy a hatóságok tisztázzák a történteket. TV + Sztárok--Bangó Margit: "Felakasztotta magát az apám"http://www.life.hu/sztarok/20150924-bango-margit-enekesno-edesapja-felakasztotta-magat-de-nem-halt-meg.htmlA világhírű, Kossuth-díjas énekesnő életének egyik legboldogabb időszakaként emlékszik vissza első férjére, és tőle született lányára, Marikára. Édesapja azonban már kevésbé örült annak, hogy lánya házasságon kívül hozta világra gyermekét.TV + SztárokOrigoSoha nem süt be a nap - Magyar hírességek, akik megjárták a börtönthttp://www.life.hu/sztarok/20150924-magyar-hiressegek-akik-bortonben-ultek-stohl-andras-damu-roland-keleti-gyorgyi-zalatnay-cini.htmlLagzi Lajcsi áramlopási ügyére csütörtökön pont kerül. Az Origo.hu cikke szerint vezetőszáron kísérték a Budaörsi Járásbíróságra Lajcsit, akit az ügyészség lopással és vesztegetéssel gyanúsít. A bíróság most dönt az előzetes letartóztatás elrendeléséről. Még az is elképzelhető, hogy rács mögé kerül a dáridózás koronázatlan királya. Ennek kapcsán összegyűjtöttük azokat a hazai hírességeket, akik már megjárták a börtönt. TV + SztárokGáspár Evelin: "Kodály írta a Liszt-rapszódiákat"http://www.life.hu/sztarok/20150924-gaspar-evelin-szerint-kodaly-zoltan-irta-a-liszt-rapszodiakat.html"Liszt Ferenc nem írhatott magáról" - így indokolta válaszát Gáspár Evelin, miután válaszolt az Ezek megőrültek! című vetélkedőn feltett kérdésre. TV + Sztárok--Tóth Vera: "Belesétáltam egy pénzéhes szélhámos csapdájába"http://www.life.hu/sztarok/20150924-toth-vera-enekesno-volt-szerelme-milliokat-csalt-ki-tole.htmlKét éve rátalált a szerelem Tóth Verára, és végre boldog. Azonban előtte nehéz időszakon ment keresztül. Lezárta a múltját, de csak most, négy évvel később volt képes először beszélni róla. TV + SztárokFotó: Zsigmond László/Life.huLagzi Lajcsi ártatlannak vallja magát - Ügyvédjén keresztül üzent http://www.life.hu/sztarok/20150924-lagzi-lajcsi-vagyis-galambos-lajos-ugyvedje-szerint-artatlannak-vallja-magat-a-zenesz.htmlA lopással és vesztegetéssel gyanúsított Galambos Lajos szerint ügye mögött egy régi konfliktus állhat. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.