Jakupcsek Gabriellát kirúgták a közmédiától!

Fotó: Tuba Zoltán [origo] -
leépítés közmédia kirúgás Jakupcsek Gabriella
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Jakupcseket is kirúgták a közmédiától" – ezzel a címmel jelent meg hétfőn délután az MNO cikke, amely szerint délben közölték a közmédia egyik arcának számító Jakupcsek Gabriellával, hogy kirúgják a belsős munkatársi állományból. 

A lap értesülései szerint 130 embernek mondanak fel, köztük olyan ismert arcoknak is, mint Jakupcsek Gabriella. A műsorvezető azt mondta telefonon a lapnak,

hogy van a kezében egy csoportos leépítésről szóló papír, de most nem akar bővebben nyilatkozni.

Forrás: Origo

Nem lesz kellemes karácsonya a közmédia több munkatársának sem. Az MNO információi szerint ezekben a napokban közlik összesen százharminc emberrel (köztük ismert rádiósok, televíziós műsorvezetők, jó nevű rendezők és sok műszaki ember),

hogy január elsejétől már nem számítanak a munkájukra.

Ma délben közölték például a közmédia egyik arcának számító Jakupcsek Gabriellával (aki a Duna Televízión futó jelenlegi műsorok közül a nézettnek számító Ridikül műsorvezetője, valamint a Magyarország, szeretlek! című hétvégi show egyik csapatkapitánya), hogy tőle is megválnak.

Lapinformációk szerint, amikor a televíziós megkapta a hírt, éppen folytak az egyébként külsős produkcióban készülő Ridikül jövő januárban adásba kerülő felvételei. A stábnak ma három műsort kellett volna rögzíteni, a műsorvezetőt az első és a második rész rögzítése közötti átállási szünetben hívatták a személyzeti osztályra. A helyzet érdekessége, hogy Jakupcsek belsősként dolgozik a külső produkcióban készülő műsorban (tehát ezért nem kap külön fizetést), és kérdéses, hogy a szakítás után maradhat-e az említett műsor arca.

Jakupcsek Gabriella a rossz hír után információink szerint taxiba ült, és távozott a köztévétől – a délutánra tervezett további két műsor felvételére időközben megérkeztek a vendégek, akik besminkelve vártak a műsorvezetőre. Hiába – a meghívott interjúalanyok a közönséggel és a műszaki stábbal együtt némi téblábolás után hazamentek. Szerdára is ki van írva három műsor felvétele, de egyelőre nem tudni, azt rögzíthetik-e Jakupcsek Gabriellával, vagy a külső gyártócégnek más műsorvezetőt kell találnia – írja a lap, amely megkérdezte az ügyben az MTVA-t is, ott azonban egyelőre nem reagáltak a megkeresésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.