Kállay-Saunders elismerte, hogy nem A Dal hibázott

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
A Dal 2016 előadás Kállay-Saunders András hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kétszer adhatták elő számukat Kállay-Saundersék A Dal 2016 döntőjében, mivel nem olyan volt a hangzása, amilyennek lennie kellett volna. Az ügy tisztázásáért tárgyalóasztalhoz ültek az érintettek.

A Kállay Saunders Band előadása nem olyanra sikerült, amilyennek eltervezték. Hiába adták elő kétszer is a produkciót, az nem volt összhangban a playbackről jövő zenével. Mivel rengeteg találgatás merült fel a szereplés kapcsán, az érintettek most tárgyalóasztalhoz ültek - írja az Origo.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A helyzet tisztázása miatt összeültek a műsor gyártójának képviselői, valamint a Kállay Saunders Band menedzsere, Tabár Zoltán, kiadója, Bérczes Ádám valamint zenésze, Tóth Ádám. Közösen meghallgatták az összes vágatlan hangsávot, amik rögzítették a fellépések alatti hangokat, valamint András döntőbeli fellépése előtti, és a két fellépése közötti, a mikrofonja által rögzített hangokat. A hangfelvételek bejátszásra kerültek Pacsai Márk részére is, aki a Kállay Saunders Band zeneszerző- és hangszerelője.

Fotó: Marton Szilvia - Origo

A felek egyhangúan arra a következtetésre jutottak, hogy az összes monitorrendszerben ugyanaz a zenei alap szólt, amit a fellépő előzetesen a műsorgyártó rendelkezésére bocsátott, tehát sem az első, sem a megismételt előadás során nem történt technikai hiba vagy szabotázs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.